Esed'i böyle devirdiler!

Özgür Suriye Ordusu'ndan Esed ordusuna büyük darbe

Esed'i böyle devirdiler!

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları, Anadolu Ajansı ekibinin önünde Suriye ordusuna ait bir helikopteri termal füzelerle düşürdü.

Suriye ordusuna ait bir helikopteri düşüren Vefa Kalkanı Tugayı'nın Komutanı Kamil el İdlibi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, termal füze ve uçaksavar gibi gelişmiş imkanlara sahip olduklarını söyledi. Ardından bu silahların helikopter ve savaş uçakları için tehlike arz ettiğini belirtti.

Bölgede güç dengelerinin değiştiğini belirten İdlibi, “Suriye uçakları devrimcilerin bulundukları bölgelerde alçaktan uçmaya çekiniyor” dedi.

İdlibi, rejime bağlı hava kuvvetlerinin çatışma meydanlarından uzak tutulmasıyla değişen güç dengelerinin, savaşın sonucunun netleşmesine katkı sağlayacağını savundu.

Öte yandan Suriyeli muhalifler Türkiye sınırı yakınlarındaki Rakka şehrini ele geçirdikten sonra şehir merkezindeki Hafız Esed heykelini yıktı. El Arabiya'nın haberine göre bir zamanlar Amerikan işgaliyle düşen Bağdat'taki Saddam Hüseyin'in heykelinin yıkılış sahnelerini hatırlatan görüntüler amatör bir kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemci Örgütü Başkanı Rami Abdülrahman, Fırat nehrinin kenarında Türkiye sınırına yakın bir noktada bulunan 240 bin nüfuslu şehrin ele geçirilmesi sırasında Şehir Güvenlik Şefi'nin de yakalandığını bildirdi. Abdülrahman adı açıklanmayan güvenlik şefinin Suriyeli muhalifler tarafından Türkiye'ye götürüldüğünü iddia etti.


<< Önceki Haber Esed'i böyle devirdiler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER