İran ve Suriye'den askeri müdahale açıklaması

İran: Suriye'ye saldırı krizi bölgeye yayar

İran ve Suriye'den askeri müdahale açıklaması

Kimyasal silah kullandığı gerekçesiyle Suriye'ye askeri operasyon ihtimalinin güçlenmesi üzerine İran'dan açıklama geldi.

Basın toplantısında konuşan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Arakçı, "Suriye'ye askeri saldırıya karşı güçlü şekilde uyarı yapmak istiyoruz. Bunun sonuçları Suriye ile sınırlı kalmaz, tüm bölgeye yayılır." dedi.

SURİYE ENDİŞELİ

Suriye Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim: "Suriye'ye yapılacak bir askeri operasyon sadece İsrail'in işine yarayacaktır" 

Suriye'ye muhtemel bir askeri müdahalenin Türkiye'nin dengelerini bozacağını iddia eden Muallim, Türkiye'nin Suriye politikasını şu sözleriyle yorumladı: "İki gün önce Türk Dışişleri bakanı 'BM Güvenlik Konseyi karar alsın almasın biz Suriye'ye askeri müdahalenin parçası oluruz' dedi. Bu sözlere yorum yapmıyorum. Sadece şunu söylüyorum. Mısır'daki olaylar sebebiyle Türkiye'nin dengeleri sarsıldıysa Suriye'ye müdahale ile tamamen bozulacaktır."

"Suriye'ye karşı bir operasyon sadece İsrail'in işine yarayacaktır. İsrail siyasi çözüm istemiyor. İsrail, Suriye'de şiddetin devam etmesini arzu ediyor" diyen Suriye Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim bir soru üzerine, "Arap Birliği diye bir kurum yok" ifadelerini kullandı.

CİHAN

<< Önceki Haber İran ve Suriye'den askeri müdahale açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER