İran'la ilgili şok iddia!

Times geçen haftasonu ülkesinin nükleer programı konusunda dünyanın başlıca güçleriyle uzlaşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin bir darbe tehdidiyle karşı karşıya kaldığını yazıyor.

İran'la ilgili şok iddia!

Gazete, Cenevre'den tatmin edici bir uzlaşmayla dönülmemesi halinde, sertlik yanlılarının Ruhani'yi bir darbeyle devirmeyi planladığını söylüyor.

Cenevre'de günler süren yoğun müzakerelerin ardından varılan anlaşma uyarınca, İran nükleer tesislerinin daha sık denetlenmesine izin verecek, uranyum zenginleştirme faaliyetlerinin bir bölümünü durdurması, bunun karşılığında da yaptırımların hafifletilmesiyle Tahran'a yaklaşık 7 milyar dolarlık ekonomik rahatlama sağlanması öngörülüyor.

Times'ın haberine göre Cenevre görüşmelerinden önce bir dizi toplantı yapan üst düzey siyasetçiler ve güvenlik yetkilileri bir dizi toplantı yapıp, İranlı müzakerecilerin daha önce belirlenen "kırmızı çizgileri" geçmesi halinde olağanüstü hal ilan etmeyi planladı.

Bu şekilde görevi kötüye kullanmakla suçlanabilecek Ruhani'nin görevden alınması mümkün olabilecekti.
Ancak Times'a göre İran Dışişleri Bakanı'nın Cenevre'den Batılı güçlerin nihai çözüm için İran'ın uranyum zenginleştirme hakkını zımnen kabul ettiği bir anlaşmayla dönmesi üzerine bu plan boşa çıktı.

BBCTÜRKÇE


<< Önceki Haber İran'la ilgili şok iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER