İşte katil Esed'in ülkesindeki eserleri!

Suriye'de Esed güçlerinin yaptığı katliamda bir babanın çocuğunun ölümüne isyanı dehşeti gözler önüne serdi.

Kimyasal silahlarla küçük çocukları böyle öldürdüler

Suriye'de Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta Banliyösü'ne düzenlediği kimyasal saldırı sonrası kaydedilen görüntüler katliamın boyutunu gözler önüne seriyor.

Esed güçleri tarafından Şam'da geçekleştirilen ve aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı saldırıda ölü sayısının binlere yaklaştığı ifade ediliyor.  Saldırı sonrası yaralanan ve kimyasal gazlardan etkilenen 3 bin 500'den fazla kişi sahra hastanelerine sevk edildi.

Olay sonrası Suriye'deki aktivistlerin sosyal medya üzerinden paylaştığı görüntü ve fotoğraflar katliamın korkunç boyutunu gözler önüne serdi.


DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA!

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de kimyasal silah kullanımına ilişkin iddiaların derhal açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirterek, "İddialar doğruysa uluslararası camianın insanlığa karşı suç teşkil eden bu kabul edilemez vahşet karşısında gereken duruşu sergilemesi ve tepkiyi göstermesi kaçınılmazdır" açıklamasını yaptı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Suriye'de Şam'ın Doğu Gota ve Batı Gota bölgelerinde dün gece rejim güçlerince kimyasal silah kullanılmak suretiyle gerçekleştirilen saldırılar sonucunda yüzlerce sivilin hayatını kaybettiğine dair haberler büyük bir endişeyle izlenmektedir" denildi.



<< Önceki Haber İşte katil Esed'in ülkesindeki eserleri! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER