İsveçli Bakandan ağır eleştiri

Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecindeki en önemli destekçilerinden İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, AK Parti’yi ağır şekilde eleştirdi.

İsveçli Bakandan ağır eleştiri

İsveçli Bakan, AK Parti’nin gözlemci statüsünde bulunduğu Avrupa’nın en büyük siyasi ailesi Hıristiyan Demokratlar’dan ayrılarak AB şüphecisi olarak bilinen Avrupa Muhafazakârları ve Reformcuları Grubu’na (AECR) tam üye olmasını “son derece aptalca” olarak nitelendirdi. Bildt, bu yorumu yaparken Today’s Zaman (TZ) gazetesinde konuyla ilgili olarak çıkan bir habere de atıf yaptı.

Bildt, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayınladığı mesajında, “Eğer diplomatik olma mecburiyetim bulunmasaydı AK Parti’nin bu hareketini son derece aptalca olarak nitelendirirdim.” dedi. Bildt’in atıf yaptığı ve takipçileriyle de paylaştığı TZ haberinde Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten ile Liberal Grup Başkan Yardımcısı Alexander Graf Lambsdorff AK Parti kararını eleştiriyor. AP’nin iki kıdemli üyesi, Samanyolu Haber’de yayınlanan ve habere konu olan Avrupa Masası programında AK Parti’nin kararını “tecridi tercih etmek” olarak yorumluyor.

AK PARTİ’Yİ TANIYAMAYAN AP’LİLER APTALCA’

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’tan İsveç Dışişleri Bakanı’na benzer ‘diplomatik’ dille cevap geldi. Egemen Bağış ‘‘Sevgili Carl Bildt, eğer diplomatik bir yolla cevap vermem gerekmeseydi, AK Parti’yi 10 yıl boyunca tanıyamayan AP üyelerini son derece aptalca nitelendirirdim.’’ sözlerine yer verdi. 

<< Önceki Haber İsveçli Bakandan ağır eleştiri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER