Kahire'de bombalı saldırı

Mısır’ın başkenti Kahire'de Emniyet Müdürlüğü binası önünde bomba yüklü araç patlatıldı.

Kahire'de bombalı saldırı

Mübarek rejimini deviren halk ayaklanmasının 3. yıldönümünden bir gün önce başkent Kahire'de Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen bombalı saldırıda 4 kişi öldü, 51 kişi yaralandı. 

Şiddetli patlama tüm kentte hissedilirken, kent merkezinde yoğun bir duman tabakası oluştu. BBC, patlamanın ardından silah seslerinin de duyulduğunu aktardı. Saldırının, 2011'de Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'i deviren ayaklanmanın yıl dönümünün bir gün önce düzenlenmiş olmasına dikkat çekilirken, olayın sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. 

Bu arada patlamanın olduğu bölgeye gelen çok sayıda kişinin ordu ve polis lehine, Müslüman Kardeşler örgütü aleyhine sloganlar attığı belirtildi. 

Devlet televizyonunun yayımladığı görüntülerde binada ağır hasar oluştuğu görülüyor. Bir güvenlik kaynağı, saldırıda en az 1 ton patlayıcı kullanıldığını dile getirdi. 

Mısır'da despotik Mübarek rejimini deviren halk ayaklanmasının 25 Ocak’taki yıl dönümü dolayısıyla ülkede güvenlik güçleri teyakkuza geçirilmişti. 3 Temmuz’da General Abdülfettah Sisi’nin yönettiği Mısır ordusunun bir askeri darbeyle iktidardan indirdiği ve daha sonra mahkemeler tarafından ‘terör örgütü’ ilan edilerek yasaklanan Müslüman Kardeşler Hareketi (İhvan) ise bugün ülke genelinde Cuma namazının ardından protesto gösterileri planlıyordu. 

AA

<< Önceki Haber Kahire'de bombalı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER