Mısır'da 'Sivil itaatsizlik' hazırlığı

Mısır'daki Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi, 48 saat içinde "sivil itaatsizlik" çağrısı yapacağını duyurdu

Mısır'da 'Sivil itaatsizlik' hazırlığı

Hareket liderlerinden Rıza Fehmi, yaptığı açıklamada, askeri darbenin siyaset sahnesinden çıkarılması için 48 saat içinde kapsayıcı bir "sivil itaatsizlik" ilan edeceklerini söyledi.

Askerin 3 Temmuz'da yönetime el koymasından bu yana yaklaşık 600 kişinin öldüğünü ve 5 binden fazla kişinin de yaralandığını hatırlatan Fehmi, genel olarak özgürlük konusunda büyük bir geriye dönüş olduğunu, geniş çaplı gözaltı operasyonlarının yapıldığını ve İslami kesim ile darbeye karşı çıkanların hedef alındığını belirtti. 

Fehmi, "Ya darbeciler geri çekilecek ve kamuoyuna askeri darbe planının başarısız olduğunu ilan edecek ya da devrimciler tarafından vatana ihanet suçlamasıyla yargılanacaklar." dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki gösterilerin dağıtılacağı yönündeki açıklamalarına ilişkin ise Fehmi, "Gösterileri dağıtma konusunda başarılı olurlarsa ki ben bunu uzak bir ihtimal olarak görüyorum, Mısır Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarından ibaret değil, ülkede daha çok meydan var." diye konuştu. 

Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi, darbe karşıtlarının başkent Kahire'de iki ayrı meydanda sürdürdüğü gösterilerin sona erdirilmesinde kararlı olduklarını belirterek, "Gösteriler eğer mümkünse diyalog yoluyla değilse yasalar çerçevesinde dağıtılacak" şeklinde açıklama yapmıştı.

AA
<< Önceki Haber Mısır'da 'Sivil itaatsizlik' hazırlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER