Obama'dan Ebola virüsü açıklaması

ABD Başkanı Barack Obama. Ebola virüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Obama'dan Ebola virüsü açıklaması

ABD halkını Ebola histerisinden kaçınmaya çağıran Başkan Barack Obama, “Şuan Amerika’da gördüğümüz şey bir Ebola salgını değil.” dedi. Obama, “Bu sadece ciddi bir hastalık; ancak biz korku veya histeriye teslim olamayız.” ifadelerini kullandı. 

Barack Obama, Ebola’nın pençesindeki Batı Afrika ülkelerine seyahat yasağının ise durumu daha da kötü hale getirebileceği konusunda uyardı. 

Obama hafta boyunca Liberya, Sierra Leone ve Gine’den gelen kişilerin ABD’ye girişinin yasaklanması çağrısına haftalık konuşmasında açıklık getirdi. Daha önce seyahat yasağı fikrine karşı olmadığını söyleyen Obama, bugünkü konuşmasında böyle bir eğiliminin olmadığını gösterdi. 

“Kendimizi öylece Batı Afrika’dan koparamayız.” diyen Başkan Obama, söz konusu bir yasağın sağlık çalışanlarını ve bölgeye yapılacak yardımları kısıtlayacağını ve vakaların takibini zorlaştıracağını söyledi. 

Obama, “Tüm bölgeyi dünyadan soyutlamaya çalışmak, eğer mümkünse, aslında durumu daha da kötü hale getirebilir.” dedi. Hastalıkla savaşın uzun sürebileceğini söyleyen Obama, o zamana kadar Amerika’da daha fazla vakanın ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu. 

Şuana kadar sadece üç kişiye tanı konulduğunu hatırlatan Obama, Amerikalılara virüsün kolayca bulaşmadığı mesajını verdi. 

CİHAN



<< Önceki Haber Obama'dan Ebola virüsü açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER