Protesto için böyle poz verdi

Sokağa böyle çıktı, protesto için gün boyu böyle dolaştı.

Protesto için böyle poz verdi

Çinli sanatçı Ai Weiwei hava kirliliğini çok ilginç bir şekilde protesto etti. 

Ülkenin hava kirliliğinin en yoğun yaşandığı şehirlerinden Beijing'de sokağa gaz maskesiyle çıkan ve gün boyu bu şekilde dolaşan sanatçı, şehirde yaşanan ve bir türlü çözüm bulunamayan hava kirliliği problemini, gazetecilere poz vererek bu şekilde gündeme taşımayı hedeflediğini açıkladı.

Hava kirliliğinin rekor düzeyde olduğu Beijing'de Greenpeace'e göre 12 -13 Ocak tarihleri, şimdiye kadar kaydedilenler arasında en kötü günler olarak kayda geçti. 

Uzmanların mecbur olunmadıkça sokağa çıkılmaması uyarısında bulunduğu şehirde hava kirliliği sebebiyle solunum güçlüğü çeken yüzlerce kişi hastanelere başvurdu.

Kentte birçok bölgede normal değerlerin aşıldığı belirtilirken, yerel  yönetim halkı yorucu sporlardan uzak durması yönünde uyarıyor. Özellikle alerjisi  olanlar için tedbir almaları önerilirken, mümkün olduğunca dışarıya çıkılmaması  için çağrıda bulunuluyor
Çin

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi ve üretim dinamosu Çin'de hızlı  sanayileşme, enerjide kömürden yararlanma ve araç sayısının artması gibi nedenler  hava kirliliğini artıyor.

<< Önceki Haber Protesto için böyle poz verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER