Eski eşyalarını müzede sergilemek istiyor

Eski eşyalarını müzede sergilemek istiyor


BALIKESİR (A.A) - Gönen ilçesine bağlı Hasanbey köyünde yaşayan İbrahim Bağcı (64), çoğunluğu 100 yıllık olan eski tarım araçları, ev ve mutfak malzemeleri, kaşık, çatal, bıçak takımları gibi eşyaları müzede sergilemek istiyor.
     Bağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elindeki eski eşyaları köydeki evinin bahçesinde koruma altına aldığını söyledi.
     Hasanbey köyünü, 1884 yılında Bulgaristandan gelen atalarının kurduğunu, elinde onların Bulgaristandan getirdiği sofra sinileri, balta ve makas gibi eşyaların bulunduğunu belirten Bağcı, ayrıca, Almanyadan çeşitli araç ve gereçler getirttiğini bildirdi.
     Bağcı, 20 yıldan beri biriktirdiğim bu koleksiyonumdaki parçalar arasında keşkeklik buğday döveme yarayan taş, bulgur öğütme taşı, mısır ufalama aracı, Avusturya yapımı biçer-döver, peynir fıçısı, yayık, bakraç, döven, at koşumları, hatta sünnet olduğum karyola bile var dedi.
     Köyde kurulacak bir müzeye, elindeki araç ve gereçleri bağışlayacağını belirten Bağcı, Bu eski eşyaların birçoğunu kendi olanaklarımla elde ettim. Bazılarını parayla satın aldım. Bazılarını ise ailem, yakınlarım ve dostlarım bana armağan etti. Bu eşyaları satarak, hiçbir zaman paraya dönüştürmeyi düşünmedim. Başta köyüm olmak bu koleksiyonumu, bir müzeye bağışlayacağım diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Eski eşyalarını müzede sergilemek istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER