Rum basını bölgeyi ısıtacak gizli tatbikatı yazdı

Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO), 3 gündür Yunanistan ve İsrail’in de katılımıyla gizli bir tatbikat yaptığı ortaya çıktı

Rum basını bölgeyi ısıtacak gizli tatbikatı yazdı

Rum Politis gazetesi, edindiği bilgilere dayanarak, tatbikata RMMO’nun tüm araçları ile Yunan Ordusu’nun hava, kara ve deniz kuvvetlerinin dahil olduğunu; dün de İsrail’e ait savaş uçaklarının tatbikata katıldığını yazdı.

Gazete, gerginlik oluşturmamak adına tatbikatın gizli tutulduğunu; buna rağmen bazı bilgilerin sızdığını ve Rum Savunma Bakanlığı’nın bu konuda herhangi kesin bir yorum yapmadığını kaydetti.

Tatbikat kapsamında dün, Larnaka’da, Girit’ten komandoları getirten C-130 tipi Yunan Hava Kuvvetleri'ne ait uçaktan paraşütçülerin atlayış yaptığını belirten gazete, tatbikata Yunan Alayı’nın (ELDİK) da, tank kuvvetleriyle katıldığını yazdı.

Gazete, gizlilik gerekçesiyle seferilerin tatbikata çağrılmadığını, ancak bazılarının hazırda bulunmaları yönünde talimat verildiğini kaydetti. Bu tatbikatın, yıllardır Kıbrıs sorunundaki çalışmalar nedeniyle yapılmayan çok yönlü “Nikiforos-Toksotis” tatbikatının benzeri olduğu belirtildi.

Gazete, savunmayla ilgili bilgisi olan bazı kişilerin, bu tatbikatın her yıl yapıldığını; ancak daha küçük çapta gerçekleştiğini söylediklerini yazdı.
Haberde, tatbikatın ilk sonuçlarının oldukça iyi bir koordinasyona işaret ettiği ve hava savunma sistemlerinin, “düşman uçaklarını” bertaraf ettiğini gösterdiği kaydedildi.

 
<< Önceki Haber Rum basını bölgeyi ısıtacak gizli tatbikatı yazdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER