Maceracı şehzadeler şehri Manisa’da

Maceracı yeni bölümüyle bu akşam saat 23:00'de Samanyolu TV'de...

Maceracı şehzadeler şehri Manisa’da

Lezzet isteyene en hasını, sohbet isteyene en tatlısını, gezmek isteyene en maceralısını sunan Maceracı bu hafta sizleri şehzadeler şehri, Manisa’ya götürüyor.

Murat Yeni, her zaman olduğu gibi en orijinal tatların peşine düşüyor, macerasına Şehzadeler ilçesi ile başlıyor. İsminin hakkını vererek hızarda kesilen Hızar Kebabı, adını Maceracı’dan alan, böbrek yatağı ve kıymanın buluştuğu Maceracı Kebabı, incecik lezzetiyle damaklarda iz bırakan kürdan kebabı ile daha önce belki de hiç duymadığınız tatları ekrana taşıyor.

Maceracı, Emirhacılı Köyü’nde kendini annelerin motor sandığında buluyor. Hem hanımların motor kullanma hikayesini dinliyor hem de açık havada kurulan Yörük sofrasına konuk oluyor. Taş fırında yaprak sarmadan ısırganlı fırın bükmesine, pişiden peynirli basmaya uzanan bu ilginç tatların arasında kayboluyor.

Kavunun lezzetiyle dillere destan Kırkağaç’a da uğrayan Maceracı, burada kavun çekirdeğinden yapılan sübyenin ve kavunlu lezzet küplerine dönüşmüş kavun lokumunun tadına hayran oluyor.

Maceracı, Kulalı ustaların elinden çıkan, bulgurlu ciğerli oğlak dolması ile kuzuların tadını unutuyor. Zaferiye Mahallesi’nde Osmanlı tarihinin mirasçısı bir mekanda annelerle buluşuyor. Manisa usulü peynir tatlısından su böreğine, Susam baklavasından Kula kapamaya dek, her biri çok özel tatların eşliğinde lezzet yolculuğuna çıkıyor.

Siz de Ege’nin vazgeçilmezi, Osmanlı’nın şehzadeler şehri Manisa’da unutulmaz bir yolculuğa çıkmak, üstelik bu yolculuğu Murat Yeni’nin keyifli sunumu ve bol kahkaha eşliğinde yapmak istiyorsanız, bu akşam Maceracı’yı sakın kaçırmayın!


<< Önceki Haber Maceracı şehzadeler şehri Manisa’da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER