Rusya kimyasal silah raporunu BM'ye sundu

Rusya, muhalefetin kimyasal silah kullandığına dair kanıtları BM’ye sundu

Rusya kimyasal silah raporunu BM'ye sundu

  • Rusya Suriye'deki muhaliflerin bir kaç kez kimyasal silah kullandığına dair hazırladığı raporunu BM'ye sundu.
  • Yapılan açıklamada, BM görevlilerinin 'Halep yakınlarında mart ayında militanların kimyasal silah kullandığına dair' yaptıkları değerlendirme de yer verildi.   
  • ABD'nin Rusya'nın barışçıl planlarına engel olmak istediği ifade edildi. 

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Suriye'de muhalif militanların kimyasal saldırıyı gerçekleştirdiğine dair kanıtları Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunduklarını açıkladı. Puşkov, Duma'nın konuyu gün içindeki oturumunda ele alacağı bilgisini de verdi.

Suriye'de sadece hükümetin değil, muhalefetin de elinde kimyasal silahlar olduğunu iddia eden Puşkov, "Militanların bu silahları birkaç kez kullandığına dair de şüpheler var…" dedi.

"MUHALİFLER HALEP'TE KİMYASAL SİLAH KULLANDI"

Puşkov, Suriye'de bulunan BM İnsan Hakları gözlemcilerinden Carla Del Ponte'nin Halep yakınlarında Mart ayında militanların kimyasal silah kullandığına dair değerlendirmesi olduğunu hatırlattı. 

Moskova'nın militanların kimyasal silah kullandığına dair yeterli kanıtlara sahip olduğunu kaydeden Puşkov, "Rusya bu kanıtları az önce BM Güvenlik Konseyi'ne sundu." bilgisini aktardı.

"BARIŞÇIL PLAN BALTALANMAK İSTENİYOR"

ABD'de savaş isteyenlerin aktif olmaya devam ettiği eleştirisi getiren Puşkov, "Rusya'nın barışçıl önerisine rağmen, bunlar Suriye'ye askeri operasyon yapılmasını istiyor. Libya'da 60-90 gün süren saldırılar gibi. Rusya'nın barışçıl planını baltalamak istiyorlar. Bu süreç başladı. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklamalar geliyor. ABD Başkanı Barack Obama'nın ulusal güvenlik danışmanı Rusya'nın planından sonuç alınamayacağını ve ABD'nin askeri saldırıya hazır olması gerektiğini öneriyor." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın barışçıl önerisi ile ilgili yeni provokasyonların da olabileceği uyarısında bulunan Rus vekil, ihtilafta yer alan bazı merkezlerin Rusya planını baltalamak için çalıştıklarını söyledi. Puşkov'a göre bazı Arap ülkelerindeki güçler askeri çözümü tek alternatif olarak görüyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Rusya kimyasal silah raporunu BM'ye sundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER