Rusya'nın Suriye desteğine karşı ABD'den önemli adım!

Rusya'nın Pasifik filosuna bağlı 3 savaş gemisi dün Güney Kıbrıs'ın Limasol Limanı'na demirledi. Rusya'nın 'gemi avcısı' füzeleri bu savaş gemileriyle taşıdığı iddiasına ABD'den sert uyarı geldi!

Rusya'nın Suriye desteğine karşı ABD'den önemli adım!

  • Rusya'nın 'gemi avcısı' füzeleri Suriye'ye taşıdığı iddia edildi
  • ABD ilk kez bu bilgiyi doğruladı ve açıklama yaptı
165 metre uzunluğundaki kruvazör tipi Pantelef, 130 metre uzunluğundaki tanker gemi Pesinka ve destek gemisi Foti Kirilkof, erzak yakıt ikmali ve mürettebatın dinlenmesi amacıyla 3 gün boyunca Limasol'da kalacak. 

Dünya kamuoyuna karşı gelerek Suriye'yi desteklemeye devam eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu askeri gemilerle Esed rejimine gelişmiş füze sevkiyatı yaptığı iddia edildi. Suriye'ye, denizden gelecek saldırılara savunma amacıyla, Rusya'nın 'gemi avcısı' füzeleri bu savaş gemileriyle taşıdığını öne sürülürdü.Rus gemilerinin Limasol'da dinlenmesinden sonra, Rusya'dan gönderilen diğer savaş gemilerine eşlik edeceği belirtildi. 

Bu savaş gemilerinin yanı sıra bölgede başka Rus gemilerinin de bulunduğu aktarılırken,  Limasol Limanı'nın diğer Rus gemileri için üs olarak kullanılmaya devam edileceği ifade edildi. 

Yaşanan bu gelişmelerin yanı sıra, Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiyu'nun önümüzdeki günlerde bu gemileri ziyaret edeceği de öğrenildi. 

ABD RUSYA İDDİALARINI DOĞRULADI

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Rusya'nın Suriye'ye gelişmiş füze göndermesinin rejimi cesaretlendireceğini söyledi. Dempsey, ABD Savunma Bakanlığı'nda (Pentagon) düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın füze sevkiyatının rejimi cesaretlendirecek ve ızdırabı artıracak talihsiz bir karar olduğunu belirtti.

General Martin Dempsey'in bu açıklaması, ABD hükümetinin ilk kez Rusya'nın Beşşar Esed rejimine gelişmiş füze gönderdiğini resmen doğruladığını gösteriyor.

ABD'nin etkin gazetelerinden New York Times, önceki gün Rusya'nın Esad rejimine destek vermek için savaş gemilerine karşı etkili olan gelişmiş füze
gönderdiği iddialarına yer vermişti. Gazete, ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, Rusya'nın Yakhonts isimli füzelere gelişmiş radar sistemleri de takarak füzelerin etkinliğini artırdığını bildirmişti. 
<< Önceki Haber Rusya'nın Suriye desteğine karşı ABD'den önemli adım! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER