Suriye'de Esed zulmü had safhada

Esed zulmüyle son bir ay içinde binden fazla kişi öldü, 700 kişinin cesedi hala enkaz altında..

Suriye'de Esed zulmü had safhada

  • Suriye'nin Halep şehri son günlerin en şiddetli saldırılarını yaşıyor. 
  • Rejime ait helikopterler, sivillerin yaşadığı bölgeleri aralıksız bombalıyor. 
  • Halep'te son bir ayda binden fazla kişi hayatını kaybetti. 700 kişinin cesedi ise hala enkaz altında...

Suriye'deki siviller yoğun bombardıman altında... Esed rejimine bağlı helikopterler, Halep'te sivillerin yaşadığı bölgeyi bombaladı. Saldırıda yakınlarını kaybedenlerin feryadı yürek burktu.

Yıkım gücü yüksek olan varil bombasıyla düzenlenen saldırılarda çok sayıdaki ev yerle bir oldu. Onlarca kişinin hayatını kaybettiği bombardmanda yaralananların yardımına diğer siviller yetişti.

Halep yaklaşık 2 aydır yoğun bombardman altında. Halep'te son bir ay içinde yaklaşık bin kişi, ülke genelindeki saldırılarda ise 2 bin 500 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altında kalan yaklaşık 700 kişinin cesedi çıkarılamıyor. 

Saldırıların artması üzerine şehirden kaçışlar hızlandı. Ellerine ihtiyaç duydukları bazı eşyaları alan siviller, bombardmandan kaçarak bölgeyi terk ediyor.

Kuşatma altında olan bir diğer şehir olan Humus'taki sivillerin ölümden kaçışları devam ediyor.

Ateş altında açlıkla mücadele eden diğer sivillerin tahliyesi ve bölgeye insani yardım ulaştırmak için taraflar arasından yeni ateşkes anlaşması sağlandı. Humus'tan şimdiye kadar 1132 kişi tahliye edildi. Ancak tahliye edilen 338 kişi Esed güçleri tarafından sorgulanarak bir kısmı serbest bırakıldı. 

Humus'un Eski Şehir bölgesinde yaklaşık 2 bin sivilin daha olduğu söyleniyor. Geçtiğimiz günlerde sağlanan geçici ateşkese rağmen düzenlenen saldırılarda, onlarca sivil hayatını kaybetmiş, BM heyetindeki sağlık çalışanları yaralanmıştı.

<< Önceki Haber Suriye'de Esed zulmü had safhada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER