Suriye'den Türkiye sınırında tehlikeli hareketler!

Esed güçlerinin, Türkiye sınırına yakın kasaba ve köylere hava saldırısı düzenlediği bildirildi

Suriye'den Türkiye sınırında tehlikeli hareketler!

Alınan bilgiye göre, Esed'e bağlı birlikler, Türkiye sınırına yakın bölgede muhaliflerin kontrolünde bulunan İdlib kentine bağlı Derkuş ve Zerzur kasabaları ile Mişmişhen, Yakubiye, Hamami, Zehra ve Kepet Harim köylerine hava saldırısı düzenledi.

Saldırılarda çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi. 

Bölgede süren şiddetli patlama sesleri, Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesinden duyuldu...

-Suriyeli muhalif komutanlar Gaziantep'te-

Öte yandan Gaziantep'te sivil toplum kuruluşlarının daveti üzerine bir araya gelen Suriyeli muhalif komutanlar, sorunlarını masaya yatırdı. Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı'nda buluşan Suriyeli komutan ve ilim adamları, ülkelerindeki gelişmeleri değerlendirdi.

Toplantıya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Vakıf Başkanı Turgay Aldemir, toplantıda temsilcilerin çalışmalarını ve ihtiyaçlarını anlattığını belirterek, şöyle konuştu:

''22 aylık direniş adına birçok kişi konuştu. Biz, doğrudan cephede bu işleri yürüten mücahitlerin konuşmasını istedik. Sivil toplum örgütleri olarak Suriye'de mücadeleyi yürüten grupların temsilcilerini, ilim adamlarını ve cephe komutanlarını Gaziantep'te bir araya getirdik. 50 yakın cephe komutanını bugün Gaziantep'te ağırladık. Mücadelenin seyrine dair, yaşanan sıkıntıları birinci ağızdan dinledik. Masanın etrafından bir araya gelerek sorunu taraflarıyla beraber konuştuk. Sınırları ortadan kaldırdık, doğrudan yüreklerimizi ortaya koyarak bu kardeşlerimizle Suriye'deki özgürlük mücadelesinin serüvenini paylaştık.''
<< Önceki Haber Suriye'den Türkiye sınırında tehlikeli hareketler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER