Terör örgütü liderinin kim olduğuna inanamayacaksınız!

Neo-Nazilerin terör örgütü NSU tarafından 4 Türk'ün öldürüldüğü Bavyera'nın eski Başbakanı ve İçişleri Bakanı, örgütün lideri olmakla suçlanıyor.

Terör örgütü liderinin kim olduğuna inanamayacaksınız!

Almanya'da Neo-Nazilerin kurduğu terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı'nın (NSU) 2000-2006 arasında 4 Türk ve 1 Yunan'ı öldürdüğü Bavyera eyaletinin o dönemin İçişleri Bakanı Günther Beckstein, "terör örgütü kurmakla" suçlandı. Nürnberg-Fürth Savcılığı'na ulaştırılan bir dosyada yer alan suçlamalarla, Beckstein'ın NSU'nun lideri olabileceği gündeme geldi. Sabah'ın haberine göre, 1993-2007'de Bavyera Başbakanı ve İçişleri Bakanı olarak görev yapan ve geçen hafta NSU ile ilgili komisyonda ifade veren Günther Beckstein hakkında suçlamalarla dolu 190 sayfalık dosyada ismi geçen sadece Beckstein değil. O dönemde eyalette NSU cinayetlerini araştırmak için kurulan "BAO Bosporus" isimli ekibin şefi Wolfgang Geier de suçlanıyor. Beckstein ve Geier'ın eyaletteki cinayetleri organize ve örtbas ettiğini ileri süren dosya, Nürnberg-Fürth Savcılığı'nda işleme alınırken; Savcılığın Basın Sözcüsü Alfred Huber, yaptığı açıklamada, "Evet, böyle bir dosya bize ulaştırıldı. Dosyada bazı ithamlar var. Ancak henüz bu bir soruşturma aşamasında değil" dedi. Huber, "Dosya, Nürnberg Eyalet Yüksek Mahkemesi'ne elden teslim edilmiş. Sonra da resmi yollardan savcılığa ulaştırıldı" dedi. Sözcü, Beckstein ile Geier hakkındaki ithamların araştırılmasının birkaç hafta sürebileceğini belirtti.

NSU, 2000-2006 yıllarında Bavyera, Hamburg, Mecklenburg-Vorpommern, Baden-Württemberg, Kuzey Ren-Vestfalya ve Hessel eyaletlerinde 8'i Türk, biri Yunan, biri Alman toplam 10 kişiyi öldürmüştü.
<< Önceki Haber Terör örgütü liderinin kim olduğuna inanamayacaksınız! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER