Türkiye lazer silahı üretecek

Savunma sanayi alanında ‘Yıldız Savaşları’ dönemine geçiyoruz...

Türkiye lazer silahı üretecek

ABD donanmasının kullanacağını açıkladığı lazer silahları artık Türkiye’de üretilecek. TÜBİTAK ve ASELSAN bu yıl içinde çalışmalara başlayacak. Lazer silahı insansız hava araçları, seyir füzeleri ve havan mühimmatlarına karşı kullanılacak.

Türkiye savunma sanayi alanında ‘Yıldız Savaşları’ dönemine geçiyor. ABD donanmasının insansız hava araçlarını düşürmek ve gemileri etkisiz hale getirmek için kullanacağını açıkladığı Lazer Silah Sistemi’ni artık Türkiye’de üretecek.  TÜBİTAK Savunma ve Güvenlik Teknolojileri Araştırma Destek Grubu (SAVTAG) tarafından Mayıs 2013’te proje çağrısı yapılan Yüksek Güçlü Lazer Silah Sistemi (YGLSS) olumlu sonuçlandı. Projenin  teknik ve bütçe aşamalarının bu yıl içinde başlatılacağı belirtildi.

6 YIL SONRA HAZIR

ASELSAN yetkililerinden alınan bilgilere göre, projenin 6 yıl süreceği ve ilk aşamada iki adet YGLSS’nin üretileceği öğrenildi. İlk prototipin 4 yıl içinde tamamlanacağı ve bu evrede lazer sisteminin geliştirileceği aktarıldı. Yüksek güçlü lazer sisteminin üretilmesinin ardından sonraki iki yılda silah sistemine entegre çalışmalar yürütülecek. Yetkililer sistemin büyük oranda milli kaynaklar ile üretileceğini ifade etti. Silahın hedef algılama ve takip sistemi gibi temel parçaları ise ASELSAN tarafından üretilecek. Milli YGLSS’nin ilk aşamada  insansız hava araçları, seyir füzeleri ve havan mühimmatlarına karşı kullanılacağı belirtildi.

İlk tanıtımı ABD yaptı

Bugün gazetesinin haberine göre, lazer silah sistemi (Laws) için ilk adımı ABD donanması attı. Lazer Silah Sistemi’nin tanımını geçtiğimiz aylanda yapan ABD donanması silahın görüntüsünü de medyaya verdi. ABD’nin ardından silahı geliştirmek için Rusya, Çin, İsrail ve Almanya’da da yönde çalışma başlattığını açıklamıştı.

<< Önceki Haber Türkiye lazer silahı üretecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER