Washinton Deniz üssüne silahlı saldırı

ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait üste etrafa ateş açan silahlı bir saldırganın etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Polis şefi, iki saldırganın daha arandığını duyurdu.

Washinton Deniz üssüne silahlı saldırı

Saldırganların açtığı ateş sonucu en az 4 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Yaralananlar arasında ayaklarından vurulan bir üs güvenlik görevlisi ve bir polisin de olduğu açıklandı.

Medstar Washington Hastanesi Baş Hekimi Janis Orlowski, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hastanelerinde 3 ağır yaralı bulunduğunu bunlardan bir tanesinin polis olduğunu söyledi. Orlowski yaralı sayısının artmasının beklendiğini açıkladı. 

Twitter hesabından açıklama yapan ABD Deniz kuvvetleri, silah sesinin sabah 08:20’de duyulduğunu bildirdi. Yetkililer, üste yer alan binada yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığını duyurdu.

Belediye Başkanı Vincent Gray, twitter hesabında yayınladığı mesajda halkın bölgeden mümkün olduğunca uzak durmasını istedi. 

Reagan Ulusal Havaalanı’ndaki uçuşlar durdurulurken, başkent polisi şehirde güvenlik önlemlerini arttırdığını bildirdi. Önlemler arasında çevredeki okullar ve bazı köprülerin kapatılması da bulunuyor.

Bölgeye giden tüm yollar polis tarafından araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri bölgede hazır bekletiliyor. İki adet polis helikopteri bölgeyi taramaya devam ediyor.

Başkent Washington’un Anacostia Nehri üzerinde bulunan üssün yakınında Ulaştırma Bakanlığı ve Ulusallar Beyzbol Stadyumu bulunuyor.
<< Önceki Haber Washinton Deniz üssüne silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER