Galatasaray için tarih yazma zamanı

Geçen sezon Arena'da Real Madrid'i mağlup eden Galatasaray, bu sezon Şampiyonlar Ligi açılışında yeniden tarih yazmak istiyor.

Galatasaray için tarih yazma zamanı

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında bu akşam Real Madrid ile karşı karşıya gelecek. Maçı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Mark Clattenburg yönetecek.

UEFA ŞampiyonlarLigi B Grubu'nda oynanacak Galatasaray-Real Madrid maçı 21:45'ten itibaren Star TV'den naklen yayınlanacak. 

HAMİT YOK, SEMİH HAZIR

Sakatlığı geçen Semih Kaya, son antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştı. Sarı-kırmızılı ekip, tedavisine devam edilen Hamit Altıntop dışında tam kadro antrenman yaptı. Semih'in maçta görev yapması beklenirken, Altıntop'un oynayamayacak durumda olduğu biliniyor.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Riera, Semih, Chedjou, Melo, Selçuk, Sneijder, Amrabat, Burak, Drogba

REAL MADRID: Casillas, Arbeola, Ramos, Pepe, Carvajal, Khedira, Modric, Ronaldo, Bale, Isco, Benzema

TERİM: "GRUPTAN ÇIKARIZ"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatirh Terim, "Real Madrid ile daha önce karşılaşmıştık ve yendik. Bu sefer de yenebiliriz. Bu gücümüz var. Yeneceğimizi umut ediyorum. Grubun en tanınmış popüler takımları Real Madrid ve Juventus. Ancak biz deneyimli bir takımız, benim de bu tür maçlarla ilgili deneyimim var. Bizim gruptan çıkma şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

DEVLER LİGİ GOLCÜSÜ BURAK

Burak Yılmaz, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde geçen yıl forma giydiği 9 karşılaşmada 8 gol atma başarısı gösterdi. 'Devler Ligi'ndeki ilk golünü İstanbul'da oynanan ve 1-1 sonuçlanan CFR Cluj maçında atan Burak Yılmaz, ardından CFR Cluj'u deplasmanda 3-1 yendikleri mücadelede üç gol birden kaydederek 'hat trick' yaptı. Türk Telekom Arena'da İngiltere'nin Manchester United ekibi karşısında 1-0 kazanılan maçın tek golünü atan milli futbolcu, Braga'yı da boş geçmedi. Burak, Galatasaray'ın Portekiz'de 2-1 kazandığı maçta takımının ilk golüne imza atan isim oldu.

"KAZANMAK İÇİN GELDİK"

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray ile oynayacakları maç öncesinde açıklamalarda bulundu. İtalyan teknik adam, kendilerini zor bir maçın beklediğini bildiklerini, ancak kazanmak için buraya geldiklerini söyledi.

RAKAMLARDA GALATASARAY ÜSTÜN!

İki takım 2013 yılından önce 2001 Süper Kupa finalinde karşılaşmış, Galatasaray bu maçı Mario Jardel'in golleri ile 2-1 kazanmıştı. Galatasaray, Mircea Lucescu'nun takımı çalıştırdığı dönemde İstanbul'da Real Madrid'i 3-2 yenmiş, golleri de Ümit Davala, Hasan Şaş ve Jardel atmıştı. İspanyol ekibi Real Madrid, 17 kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nin açılış maçlarında 11 galibiyet alırken, Teknik Direktör Fatih Terim, İspanyol takımlarına karşı 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 yenilgi aldı.
<< Önceki Haber Galatasaray için tarih yazma zamanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER