Yemin etti, ilk mesajını verdi

Mısır'da darbe sonrası ordunun göreve getirdiği Adli Mansur yeni görevine başlamak için yemin etti.

Yemin etti, ilk mesajını verdi

Mısır'da askeri darbeyle indirilen Muhammed Mursi'nin yerine atanan Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur, yemin ederek geçici Cumhurbaşkanlığı görevine resmen başladı. 

Adli Mansur'un yemin töreninde yaptığı konuşma devlet televizyonu tarafından canlı yayınlandı. Mansur, "Bu benim için büyük bir onur. Bu görevi bana Mısır halkı verdi. Tiran olmayacağız" dedi. Mansur, Mursi karşıtı protestocuları överek "Sizler tüm Mısırlıları birleştirdiniz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde halkın gerçek iradesinin ortaya çıkmasını beklediğini belirten Mansur şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı kurumuna ihanet etmeyeceğiz. Bir nesilden diğerine aktarılan tek bir bayrak taşıyacağız. Mısır gençlerini, kadınlarını ve tüm halkı selamlıyoruz. Bu halk, devrimin öncülüğünü yaptı ve hedeflerine ulaşmasını sağladı. Silahlı kuvvetlerimizi ve bağımsızlık için çalışan yargı sistemimizi de selamlıyoruz. Yargı bağımsızlığına uzanan eller engelledi. Gücün halkta olduğunu ve halkı koruması gerektiğini anlayan polislerimizi de selamlıyoruz."

Konuşmasında Mısır medyasına yer veren Mansur, "Medya, ülkenin yaşadığı sorunları halkın önüne serdi. Bir önceki yönetimin yanlış uygulamalarını ortaya çıkardı ve bu tarihi günün meydana gelmesini sağladı" diye konuştu.

<< Önceki Haber Yemin etti, ilk mesajını verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER