Ebeveynlere 'çocuklarınızla oyun ve spor alanlarına gidin' tembihi


Aile danışmanları ve rehberler ebeveynlere çocukları ile oyun ve spor alanlarına gidip aktivitelerde bulunmasını tembihliyor.

Çocuklara dair araştırmalara yer veren anneysen. com'da bu alanların yanı sıra miniklerin akranları ile bir araya geleceği, hünerlerini ortaya koyacağı yerler öneriliyor.

Web ortamının ebeveynlere tavsiye ettiği 10 mekân şöyle:


"
1. Legoland Discovery Centre

Lego oyuncakları ile dolu, çocukların hayal gücünün ve yaratıcılıklarının artmasına yardımcı Legoland Discovery Centre İstanbul, 3-10 yaş grubu çocuklarla gidilebilecek etkinlik adresi. Çocuklar ve aileleri için tasarlanmış bu öğrenme merkezinde sinemadan, oyun alanlarına, turlardan etkinliklere dek pek çok aktivite var.

2. İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müzesi, ailenin tüm üyelerinin, hatta 3 kuşağın dahi beraber vakit geçirebileceği bir müze. Müzede çocuk oyunlarından boyama atölyelerine ve 'kitap ile sohbet etkinliklerine dek aktiviteler bulunuyor.

3. Xtrem Aventures

Xtrem Aventures hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik parkurlar ve oyunlar sunan macera vaat eden açık bir mekan. Anne babalar yetişkinler için olan parkurlarda zaman geçirirken çocukları da yaşlarına uygun parkurlarda vakit geçirebilirler. 4-8 yaş grubuna yönelik, 6 yaşından büyük ya da 120 santimetreden uzun çocuklara yönelik oyunlar ve aktivite alanları da var.

4. Beden Atölyesi

Beden Atölyesi, çocuklar için jimnastikten dansa, patenden karate-do'ya ve spor odaklı oyun gruplarına dek pek çok hizmet sunuyor. Merkezde yetişkinlere de pilates, trx training ve grup dersleri veriliyor.

5. Alkuzu Çiftliği

Alkuzu Çiftliği'nde biniş eğitimine uygun olmayan ancak hayvanları ve bilhassa atları çok seven 3 yaş yukarısı çocuklar ponylerle buluşturulabilir. Mekânda çocukların atların beslenmesi, bakımı, ısınması ile ilgili detayları öğrenmesi; ponye binerek turlaması mümkün.

6. Muzipo Kids

Muzipo Kids; çocukların sosyalleşmesi, oyunu ve eğitici hobileri erken edinmesini temel alan bir çocuk kulübü. 18 aydan 12 yaşa çocuklara atölye faaliyetlerinden ebeveynli oyun grubu, dinamik ve temalı doğum günü partilerinden ödev saati sunuyor. Yetişkinler için de çocuk yetiştirme ile ilgili eğitimler veriyor.

7. Hassas Anne Etkinlik Merkezi

Hassas Anne Etkinlik Merkezi duyusal oyun gruplarından duyusal hikâyeler ve masallara, davetlerden partilere pek çok aktiviteye imkân tanıyor.

8. Kitchen Creates

Kitchen Creates'de yemek ve yemek kültürüne ilgi duyan gerek yetişkinler gerekse de çocuklar için eğitimler ve etkinlikler var. Mekânda ailenin beslenme eğilimi anlaşılıyor, bu anlamda olumlu adımlar öneriliyor.

9. Vialand Tema Parkı

Vialand Tema Parkı'nda aile ve çocuk temalı üniteler var. Çocuklar robotları görebilir, ayrı kültürleri tanıma imkanı bulabilir,

10. Tema Kids

Tema Kids'de 0-12 yaş grubu çocuklarına yönelik indoor ve outdoor etkinlikleri, dans, müzik ve doğa sporları eğitimlerinin yanında anne çocuk atölyeleri de bulunmakta. "

Çocuklara ve ailelere hitap eden alanlara dair detayları www.anneysen.com adlı linkten öğrenmek mümkün.
CİHAN
<< Önceki Haber Ebeveynlere 'çocuklarınızla oyun ve spor alanlarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER