Efsane Beşiktaşlı konuştu

Beşiktaş'ın "Kara Boğa" lakaplı efsane golcüsü Daniel Amokachi, Beşiktaş'ı ve Türkiye'yi unutamıyor. 1996-1999 yılları arasında Siyah-Beyazlı takımın formasını terleten efsane oyuncu, "Beşiktaş taraftarını özledim. İstanbul'u çok özledim" dedi.

Efsane Beşiktaşlı konuştu

Özgür Düşünce Gazetesi'nin haberine göre, Uluslararası Onur Ödülü'nü aldığı 14. Türkiye Spor Adamaları Ödül Töreni için Türkiye'ye gelen Nijeryaspor adamı, "Beşiktaş taraftarını özledim. İstanbul'u çok özledim. Başka bir ülkeye gittiğim zaman bu kültürü bulmak çok zor. Misafirperverliğinizi özledim." diye konuştu.

TÜRKİYE BENİM EVİM

Nijerya'da 10 yıldır teknik direktörlük yapan Amokachi, Beşiktaş'ı da yakından takip ettiğini söyledi. Türkiye'ye teknik adam olarak dönmek ister misin sorusuna, "Türkiye benim evim. Türkiye'de öyle bir imkân olur ise seve seve gelirim" diye cevap verdi.

KIZIM TÜRK OKULUNA EMANET

Türkiye'ye olan sevgisini ısrarla vurgulayan Daniel Amokachi bu kuvvetli bağları daha da ileriye taşıdığını ve 12 yaşındaki kızı Raya Iman'ı Türk öğretmenlerine emanet ettiğini söyledi. Raya Iman'ın Nijerya'da bulunan Türk Kolejine gittiğini belirten Amokachi, Türkiye'nin böyle kaliteli okulları ülkesinde açmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

"OKULDA ÇOK MUTLU"

Kızının da Türk okulunda çok huzurlu olduğunu dile getiren Nijeryalı efsane, ülkesinde 5-6 tane Türk okulu bulunduğunu ve bundan bü- yük memnuniyet duyduğunu anlattı. Eski Beşiktaşlı futbolcu, Türk öğretmenlerinin Nijerya'da Türk misafirperverliğini, örf ve adetlerini çok iyi yansıttıklarını da vurguladı. Amokachi, kızının ileride Türk üniversitelerinde okumasından da memnun olacağını ifade ederek Türkiye'de birçok kaliteli üniversitenin olduğunu belirtti.

DANİEL AMOKACHİ KİMDİR?

Nijerya'da 1972 yılında doğan Daniel Amokachi, Rangers Bee, Club Brugge ve Everton'da futbol oynadıktan sonra 1996 yılında Beşiktaş'a transfer oldu. Amokachi, Siyah-Beyazlı takımda oynadığı 3 sezonun ardından futbol kariyerini noktaladı. Beşiktaş ile çıktığı 97 maçta 26 gol kaydeden Nijeryalı golcü, Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası'nı birer kez kazandı. Nijerya Milli Takımı'nda 44 maçta 13 gol atan golcü oyuncu Premier Lig'de de 43 maçta 10 gol kaydetti. Amokachi halen Nijerya Milli Takımında yardımcı hocalık yapıyor.
<< Önceki Haber Efsane Beşiktaşlı konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER