2013 LYS Kimya sorularında şok!

2013 LYS 2 soruları nasıldı? LYS Fen Bilimleri Kimya sınavında tartışılacak sorular olduğu iddia edildi. İşte 2013 LYS Kimya sorularının yorumları...

2013 LYS Kimya sorularında şok!

ÖSYM'nin gerçekleştirdiği 2013 LYS maratonu sürüyor. FEM Dershanesi Rehberlik Koordinatörü Faruk Ardıç,  2013 LYS Kimya sorularını Samanyoluhaber.com okurları için yorumladı. 

2013 LYS KİMYA TESTİ SORU YORUMLARI



2013 LYS Kimya bölümünün 3. Sorusu periyodik sistemde bir grupta yukarı doğru çıkıldığında elektron ilgisi değerinin arttığı bilgisine dayalıdır. Bu genel mantığa göre hareket edilirse soruda yanlışlık yoktur. Ancak soruda verilen elementlerin deneysel değerlerine bakılırsa elektron ilgisi en küçük olan elementin N elementi olduğu görülür. Yani genel temayüllere göre yanlış olan II. Öncül deneysel değerlere göre doğrudur. Bu çelişki soruyu problemli hale getirmektedir.



2013 LYS Kimya bölümünün 9. Sorusu suya ilave edilen maddelerin kaynama noktasını yükseltmesi esasına göre kurgulanmıştır. Cevap seçenekleri de buna göre hazırlanmıştır. Ancak cevap seçeneklerinde yer alan ve cevap olarak verilen etil alkol bileşiği suyun kaynama noktasını yükseltmez. Dolayısıyla cevap olarak kabul edilemez. Bu seçenek elendiğinde de seçeneklerde sorunun cevabı yer almamaktadır. 



2013 LYS Kimya bölümünün 23. Sorusunun çözümü için gerekli bilgi bu konunun anlatıldığı MEB 12. Sınıf kitabında yer almamaktadır. Yani öğrencilerin bu soruyu cevaplama imkanları yoktur. Yalnızca mantık yürüterek belki cevap verme imkanları olabilir. Ancak organik kimyada çoğu zaman mantıken beklenen cevap değildir. Ezbere bilgiye dayalıdır.

Fem Yayın Kurulu - SAMANYOLUHABER.COM



<< Önceki Haber 2013 LYS Kimya sorularında şok! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER