'Devlet bizim çoban olmamızı mı istiyor?'

Hayallerinin karartılmamasını isteyen Hakkarili öğrenciler, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili buruk seslerini duyurmaya çalıştılar

'Devlet bizim çoban olmamızı mı istiyor?'

Dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmak istenmesi, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde okuyan öğrencileri üzdü. Hayallerinin karartılmasını istemeyen öğrenciler, "Devlet bizim çoban olmamızı mı istiyor?" dedi. 

Öğrencilerden Mücahit Algöl, "Şemdinli'de oturuyorum. Şemdinli'de çalışma alanlarımız olmadığı için SBS kursuna geliyoruz. Biz de Şemdinli kaymakamı gibi bir mesleğimizin olmasını isteriz. Din kültürü öğretmeni olmak istiyorum. Bizim de büyük hedeflerimiz var. Eğer dershaneler kapatılırsa okuldaki bilgiler yeterli gelmez." dedi.

Mesut Alın adlı öğrenci, şunları söyledi: "Burada SBS kursuna geliyoruz. Okulda öğrendiğimiz bilgiler bize yetmiyor. Dershaneye etüde gelip bilgi alıp öğreniyoruz. Bu dershanelerimiz kapatılırsa etütlerimiz yanar, bilgiye yetişemeyiz, mesleğimiz olmaz. Mesleğimiz olmadan da eve ekmek götüremeyiz. Bizden hiç bir şey olmaz, köyde çobanlık yaparız." 

Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerden Hizan Karakoç, "Şemdinli'de tek bir dershane var, o da Çağlayan FEM Dershanesi. Bu da bizim için büyük bir avantaj. SBS kursu bizim için çok büyük bir avantaj. Eğer dershaneler kapatılırsa en çok Doğu Anadolu Bölgesi etkilenir. Çünkü burada kardeş sayısı çok fazla, tek tek özel ders alamıyoruz. Ders alamazsak hayallerimize de kavuşamayız, doktor olamayız, hayallerimiz biter." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber 'Devlet bizim çoban olmamızı mı istiyor?' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER