Ekvador'da Türkçe sevinci!

Güney Amerika'nın güzel ve şirin ülkesi Ekvador'da geçtiğimiz yıl açılan Anadolu Dil ve Kültür Merkezi, ülkenin en büyük üniversitesinde önemli bir etkinliğe imza attı.

Ekvador'da Türkçe sevinci!

Yaklaşık 10 ay önce Ekvador'da faaliyetlere baslayan Anadolu Dil ve Kültür Merkezi'nin Ekvador'un 50 bin öğrencisiyle en büyük üniversitesi olan Central Üniversitesi'nde Türkiye Araştırmaları Merkezi'nin açılışı ve Yabancı diller Fakültesi ile Eğitim Fakültesi'nde Türkçe derslerinin başlaması dolayısıyla yapılan açılış töreni ve kokteyline AK Parti istanbul Milletvekili Enver Yılmaz, Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroglu, Türkiye'nin Quito Büyükelçisi Nuri Kaya Bakkalbaşı, Keipa Genel Sekreter Yrd. Hasan Baytekin, Ekvador Anadolu Dil ve Kültür Merkezi Müdürü Hakan Evli, Central Üniversitesi Rektörü Edgar Samaniego Rojas, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, Dekan Yardımcıları, Öğretim Üyeleri ve Ekvador'da yasayan Türk vatandaşları katıldılar.

-Açılış töreninde yapılan konuşmalar-

Central Üniversitesi Rektörü Edgar Samaniego Rojas konuşmasında: "Hiç tanımadığımız ve bilmediğimiz bir ülke olan Türkiye'yi bir gün bizi ziyarete gelip tanışan Anadolu Dil ve Kültür Merkezi'ndeki arkadaşlarımız vesilesiyle tanıyıp sevmeye başladık. Çok geç kalmış olan bu dostluk bugün bu törenle pekişmektedir. Şubat ayındaki Türkiye gezisinde Fatih Üniversitesi ile yaptığımız ikili protokol anlaşması ile ilişkilerimizi daha ileriye taşıyacağız" dedi.

Turkıye'nin Quito Büyükelçisi Nuri Kaya Bakkalbaşı konuşmasında: Yapılan bu kültür ve eğitim  hizmetlerinin dünya barışına ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz konuşmasında: "28 saatlik bir yolculuktan sonra geldiğimiz bu ülkede bugün bu açılış töreni ve yapılan hizmetleri yerinde görmek bütün yorgunluğumuza değdi. Kültür ve Dil Merkezi'yle, Central Üniversite'deki Türkiye Araştırmaları Merkezi ve Türkçe dersleriyle Türkiye ve Ekvador arasındaki ilişkiler daha ileri götürülecek, medeniyetlerimizi ve kültürlerimizi tanıma ve birbirimizi sevmeye ve anlamaya hizmet edecektir. Bu vesileyle heyetimiz ve şahsım adına burada hizmet ederek ülkemizi temsil eden kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Kokteyl esnasında Türkıye fotograf sergisi, klasik Türk sanatı ebru yapımı ve Türkiye tanıtım filmi buyuk beğeni ve takdir topladı. Türkiye fotoğrafları ve yapılan ebrular bir ay boyunca Üniversite'nin tören salonununda sergilenecek.

<< Önceki Haber Ekvador'da Türkçe sevinci! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER