İlk ortak sınavda 5 soru iptal edildi

ilk kez 8. sınıflar için düzenlenen merkezi ortak sınavında 5 sorunun iptal edildiği belirtildi.

İlk ortak sınavda 5 soru iptal edildi

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), bu yıl ilk kez 8. sınıflar için düzenlenen merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı. Sonuçlar, bakanlığın e-okul veli bilgilendirme sisteminden öğrenilebilecek. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada sınav sonrası yapılan itirazlara ilişkin yapılan incelemeler sonunda, akademik komisyon tarafından matematik dersine ait 2, görme engelli öğrenciler için hazırlanan matematik dersi soru kitapçığında 1, fen ve teknoloji dersine ait 1, İtalyanca dersine ait 1 sorunun iptal edilmesine karar verildiği belirtildi.

Ortak sınavlar ve mazeret sınavlarına yaklaşık 1 milyon 250 bin öğrencinin katıldığı kaydedildi. 6 temel ders için sınav sonuçlarını https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde yer alan e-okul veli bilgilendirme sayfasından görebileceği aktarıldı. Sorular için Alo 147 hattının da 24 saat aktif olduğu belirtildi.  İkinci dönem ortak sınavlar 28-29 Nisan 2013 tarihlerinde yapılacak. Mazeret sınavı da 10-11 Mayıs 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

KARNE NOTU VE LİSELERE GİRİŞTE

Bugün gazetesinin haberine göre, 6 dersten alınan puanlar, hem karne notu olarak değerlendirilecek hem de liselere girişte esas puan hesaplamasında kullanılacak. Puan hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak.

<< Önceki Haber İlk ortak sınavda 5 soru iptal edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER