Öğrenci velisinden Bakan Avcı'ya terleten soru

Veli'den Bakan Avcı'ya zor soru: Çocuğumu dershaneye gönderme hakkımı nasıl engellersiniz...

Veli Bakan'a sordu!

  • Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın dün katıldığı bir programda ilginç bir diyalog yaşandı. 
  • Bir veli çocuğunun daha iyi eğitim alması ve başarısı için dershaneye gitmesini istediğini söyledi. 
  • Bakan'a bazı sorular sordu. Ancak tatmin edici cevaplar alamadı. 
Vatan gazetesi dün Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın SETA'da katıldığı programda bir veli ile arasında geçen ilginç diyaloğu gündeme getirdi. 

Öğrenci velisi: "Ben çocuğumun iyi bir liseye gitmesini istiyorum ve benim çocuğumun eğitim hakkı var."

Söz alan veli sekizinci sınıfa giden çocuğunun daha iyi bir eğitim almasını istediğini söyledi. Bu sebeple çocuğunu dershaneye gönderdiğini söyleyen baba, dershanelerin kapatılmak istenmesini anlayamadığını dile getirdi.

Veli: "Ben çocuğumun halk eğitim merkezlerinde, açık liselerde eğitim almasını istemiyorum. Dershaneden memnunum. Bu hakkım neden engelleniyor benim? Dershanedekiler hırsızlık mı yapıyor? Kötü şey mi öğretiyorlar? "

Bakan Avcı, sesini duyurmak isteyen babayı sessizce dinledi. 'Çocuğumuzu dershaneye gönderme hakkımız niçin engelleniyor?' sorusuna cevap veremedi. Sadece etüt eğitim merkezlerinde de benzer eğitim verileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: "Çocuğunuzun bu nitelikte bir eğitim almasını sağlamak üzere etüt eğitim merkezlerini muhafaza ediyoruz. Şu anda dershaneye gitme oranı Türkiye genelinde %15"

Bakan Avcı Türkiye'deki dershaneye gitme oranın yüzde 15 olduğunu söyleyince, baba araya girerek "rakamı yanlış veriyorsunuz " diye uyardı. Doğru rakam yüzde 40 dedi.

Avcı: "Genel dedim zaten. 12. sınıflarda %42 gidebilme oranı."

Dershane sisteminin eşitsizlik oluşturduğunu söyleyen Bakan Avcı bu eşitsizliği açık lise, halk eğitim merkezi gibi alternatiflerle kapatacaklarını söyledi. Ancak velinin cevabı gecikmedi:

"İsteyen halk eğitim merkezine, isteyen dershaneye gider."

Veli aradığı tatmin edici cevapları bir türlü alamadı.
<< Önceki Haber Öğrenci velisinden Bakan Avcı'ya terleten soru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER