Okullar da dershaneyle yarışıyor ama bakın nasıl!

Devlet okullarında verilen takviye kurs ücretleri dershanelerle yarışıyor.

Okullar da dershaneyle yarışıyor ama bakın nasıl!

  • Dershanelerin kapatılmasına yönelik teşebbüste öne sürülen sebeplerden biri de bu kurumlara ödenen ücretler ve dershanelerin sözde rant kapısı gibi gösterilmesi. 
  • Dershanelere alternatif olarak gösterilen devlet okullarında hafta içi ve hafta sonu verilen kursların ücretleri ise dershane ücretleriyle yarışıyor.

Dershane tartışması beraberinde devlet okullarındaki ücretli kursları da gündeme getirdi.

Kapatılması gündeme gelen dershanelerle ilgili rant suçlamaları yapılmış, ve dershanelerin aldığı ücretlerin çok yüksek olduğu iddia edilmişti. Ancak devlet okullarında öğrencilerden alınan kurs ücretlerinin neredeyse dershanelerle yarıştığı ortaya çıktı.

Halihazırda devlet okullarında öğrencilere yönelik hafta içi okul sonrası ve hafta sonu takviye kursları düzenleniyor.

Devlet okullarında öğrencilere iki türlü ücretli  kurs katkısı veriliyor. Hafta içi verilen etüt beslemesi adlı kursun yıllık ücreti 3 bin lirayı buluyor. Hafta sonu verilen kursun ücreti ise bin liraya kadar çıkıyor.

 İki çocuğu okula giden Ela Karamutlu bu fiyatın dershane ücretlerinden farklı olmadığını söylüyor ve şu ifadeleri kullanıyor:

"Ortaokula giden öğrenciler her dersten haftada 3 saat kurs görüyor ve ders başına yıllık 160 lira ödüyor. 6 temel dersten kurs alan bir öğrencinin yıllık ödemesi gereken tutar 960 lira. Niye bana vermiyor o eğitimi de ekstra bana bir kurs açıyor. Çocuklar dersleri bittikten sonra saat 3'ten sonra bir ara öğün yiyorlar. Ara öğünden sonra da öğretmenlerin gözetimi altında ödevlerini yapıyorlar. Bunun maliyeti de bize 3 milyar gibi bir ciro oluyor. Tabi ki bu da bir külfet nihayetinde insanlar dershaneye vermeye şey yapıyorlar ama bu da dershane gibi bir şey. Öğretmenlerin ek geliri gibi bir şey yani. Devlet ek gelir açıyor."

<< Önceki Haber Okullar da dershaneyle yarışıyor ama bakın nasıl! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER