Sınav stresini yenmenin yollarına dikkat!

Sınav stresini yenebilmek için ailelerin ve öğrencilerin dikkat etmesi gereken noktalar var...

Sınav stresini yenmenin yollarına dikkat!

Yozgat Eğitimciler Derneği ve Halk Eğitim Merkezi İşbirliği ile öğrencilere sınav stresini yenmenin yolları seminerde anlatıldı.

Bilal Şahin Okuma salonunda öğrenci ve velilerin katıldığı yılsonu değerlendirme toplantısında, Fatma Temel Turhan Ortaokulu rehber öğretmeni Mustafa Toplu, sınavlarda öğrenci ve ailelerin nasıl hareket etmesi konusunda bilgi verdi. 

Ailelerin sınav öncesi çocuklarına yardım etmek isterken strese girmelerine sebep olduğunu ifade eden Toplu, "Okuma Salonu SBS hazırlık kursu sona erdi. Bu kapsamda yaklaşan SBS öncesi öğrencilerimiz ve aileleriyle bir araya gelerek bu süreçte hem öğrencilerimizin hem de ailelerimizin daha dikkatli olması gerekir. Ailelerimiz kesinlikle kendisini ve çocuğunu şartlandırmaması gerekir. Tabi ki herkes çocuğunun başarılı olmasını ister. Ailelerin bir çoğu çocuğunu sınava motive edeyim derken, stres ve heyecana sebep olmaktadır. Bu da çocukları aşırı şartlandırıp sınav anında heyecana ve bir çok yanlışa sebebiyet vermektedir. Bu yüzden ailelerimizin bu tür konularda daha hassas davranması gerekir."diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Sınav stresini yenmenin yollarına dikkat! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER