Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı heyecanı başlıyor

Fatih Üniversitesi AFAK Kulübü ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkılarıyla ile düzenlenen Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı’nın bu yıl 5.’si düzenleniyor.

Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı heyecanı başlıyor

Ülke ve dünya gündemlerinin sosyal bakış açısıyla değerlendirildiği Olimpiyat tüm liselerin katılımına açık olarak yapılıyor. Olimpiyat için son başvuru tarihi ise 8 Mart 2013 Cuma.

Sosyal bilimler alanında Türkiye’de düzenlenen en kapsamlı olimpiyat olma özelliği taşıyan olimpiyata bugüne kadar 10.000’e yakın proje ile başvuru yapıldı. Özellikle sosyal bilimler liselerinin yoğun ilgi gösterdiği Olimpiyata fen liselerinden de önemli derecede katılım söz konusu. USOBO’ya katılan projeler hem ülke hem dünya çapında yaşanan toplumsal konulara açıklık getirmesi ve öğrencilerin bakış açısını göstermesi açısından oldukça önemseniyor. 

Ülke ve dünya gündemine ilişkin sosyal olayların analiz edildiği sorular ve projelerle toplum dinamiklerine hâkim öğrencilerin çalışmalarının değerlendirildiği olimpiyat, bu yıl yine gündem ki konuları irdelemeye devam ediyor. “Aile İçi Şiddet, Hızlı Yapılaşma ve Site Yaşantısı, Tüketim Alışkanlıkları, Modern Tarih Anlayışına Bakış” gibi başlıkların yarışacağı projeler akademik jürinin değerlendirmesinden geçecek.

Fatih Üniversitesi Araştırmacı Fatihliler ve Akademisyenler Kulübü’nün çabaları ile hayata geçirilen Projenin Akademi Komisyon Başkanlığını Fatih Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat KARAGÖZ yapıyor. Olimpiyat jürisinde ise farklı üniversitelerde alanında uzman birçok sosyal bilimciler yer alıyor.

5. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı için son başvuru tarihi 8 Mart 2013; yarı final ve final tarihleri 4-5 Mayıs 2013 olarak açıklandı. Olimpiyat ile ilgili daha detaylı bilgilere www.usobo.org sitesinden ulaşılabiliyor.

<< Önceki Haber Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı heyecanı başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER