Üniversitelerde yeni döneme doğru!

Yükseköğretimde süresiz okul bitirme hakkının kaldırılması tartışılıyor. YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya da tartışmayı değerlendirdi.

Üniversitelerde yeni döneme doğru!

  • Gökhan Çetinsaya, süresiz okul hakkına son vermek için çalışmaların sürdüğünü söyledi. 
  • Çetinsaya ayrıca üniversiteye giriş sınavlarında yeni model üzerinde çalışıldığını da doğruladı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trakya gezisinde üniversitelerdeki süresiz okul bitirme hakkının kaldırılacağını açıkladı. Üniversite öğrencilerinin gözü kulağı gelecek açıklamalara çevrildi. 

Erdoğan'ın açıklamasına YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya'dan doğrulama geldi. Çetinsaya harçların kaldırılmasının problemi doğurduğunu söyledi. 

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya: "Doğrudur. Bir takım komisyonlarda çalışmalar var ama ön safha çalışmasında ilerlemektedir. Öğrencilik süreleri mali esaslarla belirlenmişti. Harçlar kaldırılınca bu konuda boşluk doğdu."

Çetinsaya, okuldan atılma kaygısı olmayınca öğrencilerin olumsuz yönde etkilendiğini vurguladı. Durumdan öğretim üyeleri de rahatsızı. 

Gökhan Çetinsaya: "Yüksek lisans ve doktora eğitimlerinde öğrenciliğin bitmemesi öğretim üyeleri üzerinde tez yükünü arttırıyor. "

Gündemdeki bir diğer tartışma da üniversiteye giriş sınavlarında değişiklik yapılması. YÖK Başkanı, değişiklik kararının Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu'nda alındığını söyledi. Ayrıca modeller üzerinde çalışmaların sürdüğünü açıkladı. 

Çetinsaya: "Her farklı model tartışılıyor. Sınavın yılda birkaç kez yapılması stresi azaltmak için test yerine soruların açık uçlu olup olmaması dijital ortamda yapılıp yapılamayacağı." 

<< Önceki Haber Üniversitelerde yeni döneme doğru! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER