EGM: Otobüs yolcularının hiçbiri emniyet kemeri takmıyor


Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), yapılan denetimlerde otobüs sürücülerinin yüzde 60'ının emniyet kemeri takmadığının belirlendiğini bildirdi. Yolcu ve yardımcı personelden hiçbirinin emniyet kemeri takmadığı vurgulanan açıklamada, emniyet kemeri sembolünün de hiçbir otobüste bulunmadığı tespit edildiğine dikkat çekildi.

EGM'nin yaptığı açıklamada Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 150. maddesi gereği zorunlu olan yolcu otobüslerinde yolcuların emniyet kemeri kullanımlarına dair denetimlerin artırılacağını duyurdu.

Emniyet'ten yapılan açıklamada; otobüslerin sürücüleri ve yardımcı personeli tarafından yolcuların emniyet kemeri takmaları konusunda sesli olarak uyarılmalarının, emniyet kemeri sembolünün yolcuların görebileceği şekilde koltukların arkasına yapıştırılmasının zorunlu olduğu hatırlatıldı.

Ayrıca bu kapsamda yapılan denetimlerde; otobüs sürücüsü ve yardımcı personelin yüzde 84'ünün yolcuları uyarmadığı, otobüs sürücülerinin yüzde 60'ının emniyet kemeri takmadığı, yolcu ve yardımcı personelden hiçbirinin emniyet kemeri takmadığı, emniyet kemeri sembolünün de hiçbir otobüste bulunmadığı tespit edildiğine dikkat çekildi.

CİHAN
<< Önceki Haber EGM: Otobüs yolcularının hiçbiri emniyet kemeri takmıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER