2-B arazilerin satış ve iade işlemi nasıl yürütülecek?

500 bin kişi başvuruda bulunduğu 2-B arazilerinin hak sahiplerine satış ve iade işlemi başlıyor.

2-B arazilerin satış ve iade işlemi nasıl yürütülecek?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başvuruyu kolaylaştırmak için, başvuru bedeli alınmasına son verildiğini, bedel yatırmadan başvuru yapan dar gelirli vatandaşların başvurularının da kabul edildiğini açıkladı. Daha önce, bedel yatırmış olanların ödedikleri meblağ satıştan mahsup edilecek, satın almaktan vazgeçenlere ise iade edilecek.

RAYİÇ BEDELLER NASIL BELİNLENDİ ?

2-B arazilerinin rayiç bedelleri İl Tarım Müdürlükleri, Ticaret ve Ziraat Odaları, emlakçılar, belediyeler, muhtarlıkları ve bilirkişilerin görüşleri alınarak parsel bazında belirlendi. Maliye Bakanlığı rayiç bedellerin gerçeği yansıtıp yansıtmadığıyla ilgili ayrıca kontrol çalışması yaptı.

400 metrekareye kadar olan taşınmazlarda yüzde 50 satış bedeli uygulanacak. Taşınmazların satış bedeli, 3 ay içinde peşin veya taksitle ödenebilecek. Örneğin rayiç bedeli 100 lira olan taşınmaz için peşin ödemede 56 lira, yarısını peşin ödemede 63 lira, taksitli ödemede 70 lira tahsil edilecek. Ödemeler belediye ve mücavir alan içindeki taşınmazlar için 3 yılda 6 eşit taksitle, dışındaki taşınmazlar için ise 4 yılda 8 eşit taksitle faizsiz olarak yapılabilecek.

SON BAŞVURU 28 ŞUBAT

2-B arazilerinin satışından bu yıl için 4.8 milyar lira, toplamda ise 9.8 milyar lira gelir elde edilmesi planlanıyor. 13 Şubat'ta başlayacak satışlar için başvuru süresi 28 Şubat'a kadar devam edecek. 

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber 2-B arazilerin satış ve iade işlemi nasıl yürütülecek? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER