Altın fiyatlarında sert düşüş

Altın fiyatları finali kötü yaptı. İşte altında son rakamlar...

Altın fiyatlarında sert düşüş

Altın haftanın son işlem gününde tutunamadı. ABD'den gelen rekor büyüme verisiyle kan kaybeden Altın Fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın oluşturduğu sakin havayla dipten çıkış yapmıştı. Toparlanmasını dün de sürdüren altında yine aynı senaryo yaşandı. Altın fiyatları bugün açıklanacak ABD istihdam verileri öncesi sert düştü.

Altının ons fiyatı haftanın son işlem gününde 1.300 doların da altında seyrediyor. Spot altın yüzde 1.4 düşüşle ons başına 1,291.93 dolara kadar inerek 19 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.


Altın bu hafta yüzde 2.9 düştü ve 28 Haziran'da biten haftadan bu yana en hızlı haftalık kaybına yöneldi. Bugün ABD'de açıklanacak olan Temmuz ayı tarım dışı istihdamın 185,000 artması ve işsizlik oranının yüzde 7.5'e gerilemesi bekleniyor. ABD istihdam verileri öncesi tüm piyasalarda olduğu gibi altında da endişeli bekleyiş sürüyor. 

HSBC Securities (USA) Inc. analisti James Steel, "Altın, ABD ekonomik verilerin olumlu yönde sürpriz yapmalarının ardından dolarda görülen yükseliş sonrası düştü" dedi ve "Altın piyasası  bugün açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisine odaklanacak" şeklinde görüş bildirdi.
<< Önceki Haber Altın fiyatlarında sert düşüş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER