Bakan Yılmaz'dan ezber bozan açıklama

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu'nda konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, son dönemde artan işsizliğin artmasında kendilerinden kaynaklanan bir eksikliğin olduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz'dan ezber bozan açıklama

Son yıllardaki istihdam hareketlerini iyi okuyamadıklarını itiraf eden Yılmaz, "Her şeye rağmen çok doyurucu bir istihdam analizinin yapılabildiğini söyleyemem." dedi.

Meclis'ke Kalkınma Bakanlığı'na ait 2015 bütçesi görüşmelerine katılan Bakan Cevret Yılmaz, işsizlik ile ilgili bir miktar artış gördüklerini belirtti.

Yılmaz, katılım oranın arttığından dolayı bu artışın yaşandığını anlattı. İş gücünün katılım oranının artmasının iyi bir şey oduğunu, fakat işsizlik göstergesi bakımından olumsuzluk yaşandığını savunan Yılmaz, "Son yıllarda istihdam hareketlerini çok iyi açıklayabildiğimizi söyleyemem." itirafında bulundu. Bu gelişmeyi, Türkiye'nin küresel kriz sonrası büyümesinin dünya ölçeğinden daha iyi olmasına bağlayan Yılmaz, "Her şeye rağmen çok doyurucu bir istihdam analizinin yapılabildiğini söyleyemem." dedi. Bu konuya, hep birlikte kafa yormak gerektiğini belirten Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

"İşsizliği azaltmak istiyorsak, reformları önümüze koymamız gerekiyor. Dünya rekabet endeksine baktığımızda Türkiye maalesef 130. sırada, iş gücü katılığı açısından çok kötü bir durumda. Buna dönük çabalarımızı arttırabiliriz. İşgücü açısından son dönemdeki gelişmeleri çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor."

Zaman
<< Önceki Haber Bakan Yılmaz'dan ezber bozan açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER