Benzinde indirim kararı aldı (!)

EPDK’nın dağıtım şirketlerine verdiği süre bugün biterken, bazı şirketler son anda harekete geçti.

Benzinde indirim kararı aldı (!)

EPDK’nın akaryakıt dağıtım şirketlerine gönderdiği “Tavan fiyatına indirim yapın” yazısından sonra pazar payında ilk 5’i paylaşan devlerin dışında kalan bir dağıtım şirketi, motorine 6 kuruş, katkılı motorine 8 kuruş, benzine de 2-3 kuruş indirim yapma kararı aldı. İndirim, bugünden geçerli olmak üzere pompaya yansıyacak. EPDK kaynakları, söz konusu dağıtım şirketinin yeni fiyatlarını dün akşam üzeri EPDK’nın fiyat bilgi sistemine girdiğini belirtti. 

Piyasayı kontrol eden dev dağıtım şirketlerinin, ‘Türkiye’ye özgü maliyetleri’ gerekçe göstererek, indirime yanaşmadıkları biliniyor. Ancak ilk 5’te yer alan şirketlerin de bir süre sonra küçük de olsa belli tutarlarda indirim yapabileceği vurgulanıyor. Habertürk'te yer alan habere göre devletin kontrolündeki TP Dağıtım’ın da akaryakıtta indirim yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. TP Dağıtım’ın, indirim konusunda hazırlıklarını yaptığı, en kısa sürede indirimli fiyatlardan akaryakıt satışına başlamasının beklendiği kaydedildi. 

TÜPRAŞ, LPG’ye 7-8 kuruş zam yaptı. LPG sektöründe önde gelen bir dağıtım şirketi, EPDK’ya bu zammı yansıtmama kararı aldıklarını söyledi. LPG’de, diğer dağıtım şirketlerinin de benzer bir karar alması bekleniyor.
<< Önceki Haber Benzinde indirim kararı aldı (!) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER