Bunu yapan banka yandı!

BDDK Başkanı Mukim Öztekin'den habersiz kredi kartı gönderen bankalara sert mesaj...

Bunu yapan banka yandı!

BDDK Başkanı Mukim Öztekin, ''Vatandaşlarımız şunu bilmeli ki bankaların  talep edilmeden kredi kartı vermesi mümkün değil. Bir banka sizin talebiniz olmadan kredi kartı gönderirse bunun cezası çok ağır'' dedi.

BDDK Başkanı Mukim Öztekin, bankaların vatandaş talep etmeden kredi kartı gönderemeyeceğini, bunun cezasının çok ağır olduğunu söyledi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin'i ağırladı. Çalışan gazetecilerin gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Öztekin, daha sonra soruları cevapladı.
Bankaların sermayeye ilişkin sorunu yok
Türk bankacılık sisteminin yapısının oldukça sağlam olduğunu belirten Öztekin, özkaynakların yaklaşık yüzde 90'ının ana sermayeden oluştuğunu bildirdi. Öztekin, ''Bankalarımızın sermayeye ilişkin hiç bir sorunu yok'' dedi.
Öztekin, mevduat vadelerinin uzatılmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü, sektörle ve piyasalarla görüşmeler yaptıklarını ve önümüzdeki dönemde yeni enstrümanların ortaya çıkabileceğini söyledi.

BDDK Başkanı Öztekin, ''Vatandaşlarımız şunu bilmeli ki bankaların talep edilmeden kredi kartı vermesi mümkün değil. Bir banka sizin talebiniz olmadan kredi kartı gönderirse bunun cezası çok ağır'' diye konuştu.

<< Önceki Haber Bunu yapan banka yandı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER