Ekmek arası kahvaltı

Kayseri'de bakkal işleten iki kardeşin ekonomik olarak ayakta kalma mücadelesi, hamburger türü hazır yiyeceklere rakip doğurdu.

Ekmek arası kahvaltı

İş yerinin dolabını şarküteriye çeviren Ali ve Mehmet Altunbağ kardeşler, Kayseri'ye özgü ekmeğin arasına doğal kahvaltılık yiyecekler koyarak satmaya başladı. Evinden kahvaltı yapmadan çıkmak zorunda kalanların bir taraftan çalışırken diğer taraftan karnını doyurabileceği beslenme şekline ilgi fazla.

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN

Hazır gıda tüketimi her geçen gün artarken, gıda satan iş yerleri de yeniliğe ayak uydurmaya çalışıyor. Hamburger, sandviç, cisburger türü yabancı menşeli gıdalara, lavaş ve ekmek arası dürümden sonra şimdi de ‘ekmek arası kahvaltı' rakip oldu. Özellikle sabah uykusunu kahvaltıya tercih edenlerin imdadına yetişiyor. Kayseri'de Mevlevi Caddesi üzerinde bakkal işleten Ali ve Mehmet Altunbağ kardeşler, azalan işlerini finanse etmek amacıyla ‘ekmek arası kahvaltı' formülünü buldu. İş yerindeki dolabı şarküteriye çeviren Altunbağ kardeşler, Kayseri fırınlarında üretilen ekmeğin arasını isteğe göre peynir, yumurta, zeytin, pastırma, sucuk, yağ, bal ve kaymak türü kahvaltılıklarla doldurup satmaya başladı. 1 ile 5 lira arasında değişen ‘ekmek arası kahvaltı'nın fiyatı, ekmek içine konulan kahvaltılıklara göre değişiyor. Yörede 3 kuşaktır bakkal işlettiklerini belirten Ali ve Mehmet Altunbağ kardeşler, bu mesleğin marketlerin yaygınlaşmasıyla yok olmaya yüz tuttuğunu söylediler. Değişime ayak uydurmanın zorunlu hale geldiğini ifade eden Altunbağ kardeşler, “Nasıl olur da işimizi sürdürürüz sorusunun cevabını ararken, ‘ekmek arası kahvaltılık' aklımıza geldi. Yabancıların hamburgeri varsa bizim de ‘ekmek arası kahvaltı'mız oldu” dediler. Özellikle, evinde kahvaltı yapma imkanı bulamayan ve zamanı kısıtlı kişilerin ekmek arası kahvaltıyı tercih ettiklerini söyleyen Altunbağ kardeşler, “İnsanlar bir taraftan çalışırken diğer taraftan doğal kahvaltılıklarla ev ortamındaki gibi karınlarını duyurabiliyor. Vatandaşların ilgisinden memnunuz.” diye konuştular.
<< Önceki Haber Ekmek arası kahvaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER