Emeklilerin yeni zamlarıyla ilgili çarpıcı karar

Emekli derneği, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 2,33’lük yeni yıl zammını iade etme kararı aldı.

Emeklilerin yeni zamlarıyla ilgili çarpıcı karar

Emekli derneği İMBED, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 2,33’lük yeni yıl zammını iade etme kararı aldı. 24 liralık zam 25 kuruşlar halinde torbaya konulup Başbakan Ahmet Davutoğlu’na postalanacak.

Bugün'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, İşçi ve Bağ-Kur emeklileri, 2015 yılı için kendilerine yapılan yüzde 2,33’lük zammı Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iade etmeye karar verdi.

'SADAKA GİBİ ARTIŞ'

Bu protesto eylemi hakkında bilgi veren İşçi -Memur -Bağ -Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz, eylem talebinin emekli üyelerinden geldiğini söyledi.

Öz, başta vergiler olmak üzere iğneden ipliğe her şeye yüzde 10’dan fazla zam yapıldığı bir dönemde emekliye yüzde 2,33’lük artışın reva görülmesini kabul edemeyeceklerini söyledi. Öz, emekli, dul ve yetimlerin kendisini arayıp, “Biz sadaka istemiyoruz, hep birlikte zammı iade edelim” dediklerini belirtti.

Başkan Hamdi Öz, iade edecekleri zam parasıyla birlikte Başbakan Davutoğlu’na bir de mektup göndereceklerini bildirdi. Hamdi Öz mektupta, Başbakan Davutoğlu’nu yaklaşan milletvekili seçimlerini düşünmeye davet edeceklerini belirtirken, düşük zamma mahkûm edilen emekli, dul ve yetimlerin gerekli yanıtı sandıkta vereceğini ifade etti.

İLK POSTA 17 OCAK'TA

Öz’ün verdiği bilgilere göre emekli, dul ve yetimler, 6 lira 99 kuruştan başlayan zammın tamamını 25’er kuruşlar halinde keselere koyup postalayacaklar. Zammı postalama eylemine ilk zamlı maaşın alınacağı 17 Ocak’tan itibaren başlanacak.

800 LİRA MAAŞLI SSK'LI VAR

Hamdi Öz, SSK emeklileri arasında 800 lira maaş alanlar olduğunu, Maliye'nin belirttiği en düşük emekli maaşlarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Düşük emekli zammının dul ve yetim aylığı alan milyonlarca yoksul vatandaşı da vurduğunu belirtirken, zamla birlikte 300 lira olan yetim maaşına 6 lira 99 kuruş; 400 lira olan dul maaşına da 9 lira 32 kuruş zam geldiğini
söyledi.

YETİME 7 LİRA ZAM

Öz, “Bu zamlar bizim ihtiyacımızı karşılamıyor. 24 lira zam alan emeklimiz 97 adet 25 kuruşu; 7 lira zam alan yetimimiz 28 adet 25 kuruşu keseye koyup Başbakan’a iade edecek” dedi.
<< Önceki Haber Emeklilerin yeni zamlarıyla ilgili çarpıcı karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER