Erpiliç'ten önemli bir yenilik

Erpiliç, tüy yumuşatma sürecinde karkasların aynı anda içine daldırıldığı sıcak su kazanını devre dışı bırakarak çok önemli bir yeniliğe imza attı.

Erpiliç'ten önemli bir yenilik

Türkiye’de ilk olarak Erpiliç tarafından entegre sisteme eklenen bu tüy yumuşatma teknolojisi, helal gıda kriterlerinde çok önemli bir sakıncayı ortadan kaldırıyor, hijyen standartlarını yükseltiyor. Bu sistem sayesinde sıcak su yerine, piliçlerin tüyleri nemli sıcak hava tünellerinden geçerek yumuşatılıyor. Bu süreç sonunda piliçler doğal rengini kaybetmiyor, pilice lezzet veren deri yüzeyindeki epidermist tabaka daha iyi korunuyor. 

-Geleneksel lezzet onda-
Piliç sektörünün yenilikçi ve öncü markası Erpiliç, yine büyük bir teknoloji yatırımı yaparak Türkiye’de ilk kez* Kuru Yolum’a geçti. Dedelerimizin, ninelerimizin sofralarını süsleyen o geleneksel lezzet Erpiliç Kuru Yolum ile yeniden soframızda. 

-El değmeden üretim onda-
Son teknolojiye sahip otomasyon sistemi ile piliçler birbirlerine temas etmeden sıcak nemli hava tünelinden geçer ve tüyleri yumuşatılır. Yolma işlemi otomatik makinelerle el değmeden gerçekleştirilir. 

-Üst seviye hijyen onda-
Kuru Yolum’da tüm piliçler aynı sıcak su kazanına daldırılmadığından piliçler arasında çapraz kirlenme yaşanmaz, hijyenik ve sağlıklı bir ürün elde edilir. 

-Doğal renk onda-
Tüy yumuşatma işleminde sıcak nemli hava kullanıldığından piliç derisi yıpranmaz, üzerindeki ince tabaka korunur; piliç doğal rengini kaybetmez.

-Doğaya saygı onda-
Su tüketiminde yaklaşık %75 tasarruf sağlanır. Kuru Yolum doğayı korur.

-Güven onda-
Türkiye’de ilk helal gıda sertifikalı pilici sofralarımıza getiren Erpiliç,Türkiye’ye ilk Kuru Yolum pilici sunarak güveninizi bir kez daha kazanıyor. Bu sistem sayesinde yüzbinlerce pilicin geleneksel eski usullere uygun olarak, çok kısa sürede tüy yolum süreci tamamlanıyor.

<< Önceki Haber Erpiliç'ten önemli bir yenilik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER