O 3 il birleşecek mi?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, o soruyu cevapladı...

O 3 il birleşecek mi?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik,  Zonguldak Polisevi'nde kentte bulunan sivil toplum örgütleriyle  düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, siyasetin ülkeyi, devleti ve milleti  idare etme sanatı olduğunu belirterek, birilerinin bu ülkede siyaseti hep ''öcü  gibi'' gösterdiğini kaydetti.

Hüseyin Çelik, toplantıda sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin sorularını cevapladı. Kent Konseyi Başkanı Yaseri Sezgin, Zonguldak, Bartın ve Karabük'ün birleştirilerek büyükşehir yapılıp yapılamayacağını sordu.

 -''Büyükşehir olma isteği''-
         
         Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin'in, ''Zonguldak, Bartın ve  Karabük bir çatı altında birleştirilerek büyükşehir olması için özel bir kanun  yapılamaz mı?'' sorusuna Çelik, ''Bu, bugüne kadar hayata geçmiş bir model değil.  Zaten Bartın ve Karabük sizden ayrıldı. Onlar bağımsızlıklarını alıncaya kadar  gayret gösterdiler. Tekrar aynı çatı altına gelmek isteyeceklerinden emin değilim. Kesinlikle gelmezler'' cevabını verdi.

         Çelik, Zonguldak'ın büyükşehir olabilmesi için bir alternatifinin olduğuna vurgu yaparak, ''Başbakanımızın tavsiyesine herkes kulak verecek. Burada  maalesef doğurganlık ve çocuk sayısı fazla değil. Sizin 600 bin küsur nüfusunuz  var. Aslında ciddi bir hamleyle bu sonuca varılabilir'' şeklinde konuştu.
         
         -Öğretmen atamaları-
         
         Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube  Başkanı Kamuran Aşkar'ın, ''Öğretmen atamalarıyla'' ilgili sorusu üzerine Çelik,  ''Türkiye'de bütün norm kadroları doldurduğunuz zaman senin üyelerinin de yüzde  70-80'i ek ders ücreti alamaz. Biz, Türkiye'nin ve Zonguldak'ın ihtiyaçlarıyla  devletin imkanlarını örtüştürmek zorundayız'' şeklinde cevap verdi.

         Çelik, personel politikalarının kolay olmadığını vurgulayarak, şöyle  devam etti:

         ''Hiçbir hükümet, iş bekleyen adaylar dururken, sadece 'zevk ve sadistlik  olsun diye' atama yapmamazlık etmez. Neticede biz her yıl benim dönemimde de  benden sonra da bizim hükümetimiz dönemlerinde, devletin kullanıma tahsis ettiği  kadroların yarısını Milli Eğitim'e verdik. Hala gerekli mi? Hala gerekli.''
<< Önceki Haber O 3 il birleşecek mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER