Okul servislerine zam oranı belli oldu, işte servis ücretleri

Okulların açılmasına kısa bir süre kala okul servis ücretleri açıklandı.

Okul servislerine zam oranı belli oldu, işte servis ücretleri

Buna göre 0-1 kilometre için alınan 140 lira servis ücreti yüzde sekiz zam ile 151 lira, 345 lira olan 23-25 km arası uzaklıklar için 370 lira alınacak. 25 kilometreyi aşan her km içinse ek 3,2 lira ücret tahsil edilecek. Sadece Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul taşımalarında Rehber personel için ek 60 TL alınacak.

2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nde (TEOG) yaşanan aksaklıklar ve yerleştirme sonrası kilometrelerce uzakta eğitim öğretim görecek öğrenciler için çare servisler. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri  8 Eylül 2014 Pazartesi günü ders başı yaparken, ilk ve orta dereceli okul öğrencileri  ise 15 Eylül 2014 tarihinde okullarına  başlayacak. Okulların açılmasına bir haftadan az bir süre kala, öğrencilerin okullarına güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşabilmeler için okul öğrenci servisleri de yeni ücretlerini belirledi. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk  2014- 2015 eğitim-öğretim yılı ücretlerinin belirlendiğini söyledi. Velilerin ve esnafın mağdur olmaması için en makul zam oranında karar kılındığını belirten Öztürk,  "Bu fiyatlarımıza göre 0-1 kilometre aylık 151 TL, 1-3 kilometre 165 TL, 9-11 kilometre 235TL, 15-17 kilometre 300 TL, 23- 25 kilometre 370 TL, 25 kilometreyi aşan her kilometre başı da 3,2 TL olarak belirledik." şeklinde konuştu.


Başkan Öztürk, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden (UKOME) yüzde 11 zam istediklerini ancak velileri de düşünüp yüzde 8’lik zammı kabul ettiklerini söyledi. Esnaf olarak vergilerin sürekli arttığı bir ülkede iş yapmanın zorluğundan yakınan Öztürk, ‘’Çok pahalı bir şehirde yaşıyoruz. Çalıştığımız arabaların değeri aşağı yukarı yüzde 25. Vergilere baktığımız zaman yüzde 15. Trafik sigortalarına ve kaskolara baktığımız zaman bu oran çok daha yükseklere çıkıyor. Onun için bizim talep ettiğimiz rakam yüzde 11 civarındaydı. Ama aracıların ortadan kalkmasıyla esnafımızın kazancı bir nebze olsun artacak. Onun için bu yüzde 8’i kabul ettik. Bu fiyatlara rehber ücreti dâhil değil. Bunun için uygun gördüğümüz rakam 60 TL. Bu ücretler velilerimize fatura edilecektir. ‘’dedi. Servis taşımacılığında aracılar nedeniyle fazla ücret verilmemesi için velileri uyaran Öztürk, ‘’Bir tarafta aracılar var. Paradan para kazanmak isteyenler var. Bir tarafta da direkt muhataplarınız, çocuğunuzu taşıyacak kişiler olacaktır. Direkt muhatap olduğunuz servisçi çocuklarınızı çok daha güvenli ve ucuz taşıyacaktır. Biz çalışmalarıma başladığımız tarihten beri odamıza sabıka kaydını muhakkak alırız.  Onun için servis odasına üye olan kişilerin sabıkalı olması veya başka bir sıkıntılı kişi olması mümkün değildir. Onun için rahatlıkla çocukları esnafımıza teslim edebilirler. Fiyat konusunda da en titiz biziz. Belediyeyle en uyumlu çalışan kurum biziz.” diye konuştu.

Çocuklarını  evde veya işte takip etmek ve güvende olduğundan emin olmak isteyen veliler için Araç takip sistemi ve dış kamera  sistemlerinin tüm servis araçlarına takıldığını söyleyen Öztürk, ‘’Velilerin araçları takip edebilmesi için araç takip sistemi ile kaza anında önümüzü veya arkamızı görebilmemiz için kamera aracımızda olacak. Bu da yeni bir güvenlik sistemi olarak yeni bir çalışma olacak. ‘’ şeklinde konuştu.
<< Önceki Haber Okul servislerine zam oranı belli oldu, işte servis ücretleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER