Dev şirketin yarısı satıldı!

Üç firma ile el sıkışıldı, dev şirketin yarısı satıldı...

Dev şirketin yarısı satıldı!

Bünyesinde Flo, Polaris ve Kinetix gibi ayakkabı markalarını bulunduran Ziylan Grubu'nun yüzde 50 hissesi satıldı. Ziylan'ın yarısını satın alan üçlü konsorsiyumda, Ülker, BİM ve Mater Footwear bulunuyor.

Sahibi olduğu 295 mağazası ile Türkiye ayakkabı perakende sektörünün lideri Ziylan Grubu ile ilgili çok önemli bir kararın alındığı açıklandı. Son bir yıldan beri yerli ve yabancı bir çok fon kuruluşu ile masaya oturan Ziylan, masadan el sıkışarak kalktı. 

Ziylan Grup; Yıldız Holding’in (Ülker) hissedarı olduğu Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş, BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. ve Gözde Girişim, BİM ve Turkven’in danışmanlığını yaptığı girişim sermayesi fonlarının iştiraki Mater Footwear BV’den oluşan konsorsiyum ile ortaklık anlaşması imzaladı.

FLO, Polaris, Kinetix ve Lumberjack gibi markaları bünyesinde bulunduran Ziylan Grubu ile üçlü konsorsiyum arasında yüzde 50-50 eşit ortaklık anlaşması yapıldı.

Ziylan, bu hamlesi ile geçtiğimiz yıl İtalyan Lumberjack'ı satın alımından sonra ikinci büyük adımını da atmış oldu.


İKİ ORTAK DA İNDİRİMLİ MAĞAZACILIKTA

Ziylan ile ortaklık yapan Gözde Girişim, Ülker'in de bünyesinde bulunduğu Yıldız Holding iştiraki konumunda. Yıldız Holding yakın zaman içinde, indirim mağazacılık alanında faaliyet yürüten 119 şubeli Onurex’i bünyesine katmıştı. Şok ve DiaSA'yı da bünyesinde bulunduran Yıldız Holding'in bu alandaki mağaza sayısı 2 bin 550'yi aşıyor. İndirim mağazacılık alanında yaygın bir faaliyet gösteren BİM'in ise mağaza sayısı 3 bin 700 seviyesinde. Yüzde 69'u halka açık olan BİM'de, Mustafa Latif Topbaş'ın yüzde 15,78, Ahmet Afif Topbaş'ın yüzde 9,02, Abdulrahman El Khereiji'ın ise yüzde 3,50 hissesi bulunuyor. Kalan hisse ise 5 kişi arasında dağılıyor.


<< Önceki Haber Dev şirketin yarısı satıldı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER