Tasarruf diyen hükümet parayı nerelere harcıyor

Kamuda tasarruf sağlamak için törenlerde verilen plaketlere yasak getirilirken devletin temsil, ağırlama ve tören gibi organizasyonlara büyük para harcadığı belirlendi

Tasarruf diyen hükümet parayı nerelere harcıyor

Baş­ba­kan Ah­met Da­vu­toğ­lu, ka­mu­da ta­sar­ruf sağ­la­mak için tö­ren­ler­de ve­ri­len pla­ket­le­re ya­sak ge­tir­di ama dev­le­tin tem­sil, ağır­la­ma, te­le­fon, tef­ri­şat gi­bi har­ca­ma­la­rı da­ha faz­la dik­kat çe­ki­yor.

YÜZDE 19'LUK ARTIŞ OLDU

Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı­’nın ka­sım so­nu iti­ba­riy­le ya­yım­la­dı­ğı büt­çe ve­ri­le­ri­ne gö­re ka­mu ku­rum­la­rı tem­sil, ağır­la­ma, tö­ren ve fu­ar gi­bi or­ga­ni­zas­yon­lar için bu yı­lın 11 ay­lık dö­ne­min­de tam 78,7 mil­yon li­ra kay­nak har­ca­dı. Ge­çen yı­lın ay­nı dö­ne­mi­ne gö­re ar­tış yüz­de 19,2 ol­du.

BAKIM ONARIM PARASI

Ka­mu gi­der­le­rin­de ta­sar­ruf sağ­la­mak ama­cıy­la sa­tıl­ma­sı ka­rar­laş­tı­rı­lan ve bu ne­den­le de dev­let büt­çe­sin­den ba­kım ona­rı­mı ya­pıl­ma­ya­ca­ğı du­yu­ru­lan loj­man ve sos­yal te­sis­le­rin son dö­nem­de ye­ni­den tef­riş edil­di­ği de büt­çe ve­ri­le­ri­ne yan­sı­dı.



Ma­li­ye ve­ri­le­ri­ne gö­re bu yıl 11 ay­lık dö­nem­de loj­man­la­rın ba­kım ve ona­rı­mı için 17,5 mil­yon li­ra, sos­yal te­sis­le­rin ba­kım ve ona­rı­mı için de
6,7 mil­yon li­ra pa­ra har­can­dı.

KUMAŞA 3,2 MİLYON LİRA

Ay­rı­ca loj­man ve sos­yal te­sis­le­re 3,2 mil­yon li­ra öde­ne­rek mef­ru­şat alın­dı. Sos­yal te­sis­le­rin mef­ru­şa­tı için ya­pı­lan har­ca­ma­nın ge­çen yı­la gö­re yüz­de 159 gi­bi ola­ğa­nüs­tü oran­da art­ma­sı dik­kat çek­ti.

TELEFONLA KONUŞMAYA 114 MİLYON LİRA ÖDENDİ

Ta­sar­ruf için va­tan­da­şın cep te­le­fo­nu ko­nuş­ma­la­rı­nı her de­fa­sın­da eleş­ti­ren ve ye­ni te­le­fon alım­la­rı­nı azalt­mak için ek ma­li ön­lem­ler ge­ti­ren hü­kü­me­t­in ka­mu­da ben­zer ta­sar­ru­fa gi­de­me­di­ği gö­rül­dü. Ka­mu ku­rum­la­rı ilk 11 ay­da te­le­fon gö­rüş­me­le­ri ve ye­ni te­le­fon abo­ne­lik­le­ri­ne 114 mil­yon li­ra­nın üze­rin­de har­ca­ma yap­tı. Ka­mu te­le­fon için ge­çen yıl da ay­nı dö­nem­de büt­çe­den 102,5 mil­yon li­ra har­ca­mış­tı. Ar­tış yüz­de 11 ol­du.

148 MİLYON LİRA TEFRİŞE GİTTİ

Son dö­nem­de özel sek­tö­re ait lüks bi­na­la­rı ki­ra­la­ma­la­rı ne­de­niy­le eleş­ti­ri­len ka­mu ku­rum­la­rı­nın lüks tef­ri­şat­la­rı da dik­kat çek­ti. İlk 11 ay­da ka­mu ku­rum­la­rı bü­ro ve di­ğer bi­na­lar için top­lam 148,8 mil­yon li­ra mef­ru­şat mal­ze­me­si al­dı. Ge­çen yıl ay­nı dö­nem­de ra­kam 133 mil­yon li­ray­dı. An­cak 2013’ün ta­ma­mın­da bü­ro mef­ru­şa­tı için 196 mil­yon, di­ğer mef­ru­şat için 96,5 mil­yon ol­mak üze­re bu amaç­la ya­pı­lan top­lam har­ca­ma 194 mil­yon li­ra­yı aş­tı.

BUGÜN

<< Önceki Haber Tasarruf diyen hükümet parayı nerelere harcıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER