Uzmanlardan bomba altın tüyosu: Şimdi tam zamanı!

Son altı ayın zirvesine ulaşan doların ateşi biraz düşse de hala direniyor. Doların aksine düşüşe geçen altın fiyatları için uzmanlar 'Şimdi alma sırası' diyor...

Uzmanlardan bomba altın tüyosu: Şimdi tam zamanı!

Amerika Merkez Bankası FED faiz artırımını bahara bıraktı, dolar uçtu, altın çakıldı.

Geçen hafta gerçekleşen FED açıklamasının ardından piyasalar durulmuyor. Dolar 2,24'ü aşarak son 6 ayın zirvesini görürken altın fiyatları 1208 dolarla yeni dip seviyesine ulaştı ve 8,5 ayın en düşük seviyesini gördü.

Ama uzmanlar, "2.35 ve 2.50 seviyeleri var daha sonraki süreçlerde tabii ki buraları da test edilmesi olası" sözleriyle daha kötüsüne de işaret etti.

Güncel Altın Fiyatları için tıklayınız 

Doların ateşi Borsa'yı da vurdu. Borsa İstanbul dün günü yüzde 0.07 kayıpla 76 BİN 869'la kapattı. Bu rakam herkesi korkuttu. Neden mi? Çünkü uzmanlar durumu, "76 bin 500'ün aşağısı gerçekten bir boşlukta, 72 bin'e kadar bize bir boşluğu işaret ediyor." sözleriyle anlatıyor.

Dip yaparak yatırımcıları üzen altın son zamanların en düşük seviyesinde. Ama uzmanlar güvenli liman olan altından hala umutlu. 

Altında ibrenin aşağı yönlü olduğuna dikkat çeken uzmanlar, ekim sonuna doğru altında yeniden yükselişten söz edilebileceğini söyledi ve "Özellikle ons bazında tekrar biz 1250-1300 onslara geri dönersek o zaman biz altın fiyatlarında 90 TL üzerindeki bir fiyatlamayı görebiliriz." ifadelerini kullandı.

Güncel Döviz kurları için tıklayınız

Şimdi kafalar karışık. Küçük yatırımcı ne yapacağına karar veremiyor. Altın mı döviz mi sorusunda uzmanların şu tavsiyesine kulak vermekte fayda var:

"Altın fiyatlaması hem ons bazında hem de TL bazında yukarı yönlü devam etmesi bekleniyor. Döviz yüksek buralardan girilmesi riskli. "

<< Önceki Haber Uzmanlardan bomba altın tüyosu: Şimdi tam zamanı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER