Yüzbinlerce çalışanı ilgilendiren haber!

Yüzbinlerce çalışanı ilgilendiren haber geldi. Hükümet seçime aylar kala düğmeye bastı.

Yüzbinlerce çalışanı ilgilendiren haber!

600 bin taşeron işçiye, kadrolu olma yolu açıldı. yerel seçimlere 2 buçuk ay kala düğmeye basan hükümet, bu ayın sonu veya önümüzdeki ayın başında düzenlemeyi yürürlüğe koymayı hedefliyor.  taşeron işçiye, kadrolu olma yolu açıldı. Yerel seçimlere 2 buçuk ay kala düğmeye basan hükümet, bu ayın sonu veya önümüzdeki ayın başında düzenlemeyi yürürlüğe koymayı hedefliyor. 

Yerel seçimlere sayılı haftalar kalmışken kamu, taşeron işçilere kapısını açmaya hazırlanıyor. 

Taşeron işçilerin sayısı 600 binlere ulaştı. Kadro tartışmaları uzun süredir devam ediyor, ancak önemli bir adım atılamıyordu. Konu geçtiğimiz günlerde bir kez daha masaya yatırıldı. Ekonomi Koordinasyon Kurulu taşeron işçileri bu sefer kadroya almayı kararlaştırdı. 

Eğer düzenleme hayata geçirilirse taşeron çalışanların kadro hayali uzun sürmeyecek. Ocak ayının sonu veya Şubat ayının başında düzenlemenin yapılması planlanıyor. Bu çerçevede ya yasal düzenleme yapılacak, ya da Bakanlar Kurulu kararı ile kadro verilecek. 

Taşeron işçilerin bir kısmı, taşeronun değil kamunun işini yaptıkları gerekçesiyle dava açmış ve önemli bir bölümü açtıkları davaları kazanmışlardı. Hükümetin sadece davayı kazananları değil, taşeronların tamamını kadroya almayı planladığı belirtiliyor. 

Kadro konusunda kıdem tazminatı tartışmaları da önemli bir yer tutuyor. Geçişin kıdem tazminatı verilerek mi yoksa tazminatın silinerek mi yapılacağı konusunda henüz bir netlik yok. Bununla birlikte iktidar kıdem tazminatı yükünü üzerine almak istemiyor.

Diğer yandan Çalışma Bakanı Faruk Çelik, bin 620 engelli vatandaşın Şubat ayında devlet memuru olarak atanacağını açıkladı. Alımlar 2012'de yapılan KPSS'ye göre gerçekleştirilecek. Atamaların tümü Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılacak.

<< Önceki Haber Yüzbinlerce çalışanı ilgilendiren haber! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER