Elektrikli ve elektronik eşyalarınızı çöpe atmayın


Yalova Belediyesi evsel atıklar ile geri kazanılabilen atıkların ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması amacıyla yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor. Kullanılmayan, ekonomik ömrünü tamamlamış elektrikli ve elektronik atık eşyaların çöpe atılmayarak toplanması projesi bu çalışmalardan bir tanesi.
Ülkemizde ortalama 4 kg olarak tahmin edilen elektronik atık oranı geri kazanıldığı takdirde hem ekonomi hem de çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda önemli bir adım atılmış oluyor.

Elektronik atıklarını geri dönüşüm olarak toplanması için Belediye olarak çalışma yapıldığını belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde bu çalışmayı sürdürüyoruz. Bu çalışma neticesinde geri kazanılan ürünler ekonomiye katkı sağlar, işgücü ve istihdama katkı sağlar, hammadde ihtiyacına cevap verir ve toksik maddelerin çevreyi kirletmesini önler. Tüm etkenleri göz önünde bulundurarak vatandaşlarımızın konuya hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Elinde elektrikli ya da elektronik atık bulunan vatandaşlarımız 0226 811 50 00/1233 numaralı telefona bilgi verebilir ya da atıkları belediyemiz 4. Katta bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğümüze teslim edebilir." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Elektrikli ve elektronik eşyalarınızı çöpe atmayın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER