Emekli Oramiral Güner, Genelkurmay Başkanı Özel'e hakaretten beraat etti


Donanma eski Komutanı emekli Oramiral Nusret Güner, sosyal medya üzerinden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'na hakaret ettiği gerekçesi ile yargılandığı davadan beraat etti.

Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki görülen davanın ilk duruşması yapıldı. Mahkeme sanık emekli Oramiral Nusret Güler'in savunması ve taleplerin ardından kararını açıkladı. Güner'in attığı tweet'leri eleştiri sınırında olduğuna hükmeden mahkeme Güner'in beraatına karar verdi.

Balyoz davası kararı açıklandıktan sonra tepki amacıyla Donanma Komutanlığı'ndan istifa eden Güner, emekli olduktan sonra 1 Haziran 2014'te Twitter hesabından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile ilgili tweet'ler attı. Güner'in tweet'leri üzerine Genelkurmay Adli Müşavirliği'nin suç duyurusu bulundu ve Güner hakkında soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Güner hakkında takipsizlik kararı verdi. Genelkurmay Adli Müşavirliği'nin itirazı üzerine Ankara 7. Sulh Ceza Hâkimliği, takipsizlik kararı kaldırıldı ve Güner hakkında 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' iddiası ile 7 aydan 4 yıla kadar hapis istemli dava açıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Emekli Oramiral Güner, Genelkurmay Başkanı Özel'e hakaretten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER