'Emeklilere o hakkı(!) tanıyan tek ülkeyiz'

Bir çok emeklinin geriye dönük tazminat hakkı olduğunu bilmediğini belirten sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, geçmişe dönük dava açarak hak edilmiş kıdem tazminatının alınabileceğini söyledi.

'Emeklilere o hakkı(!) tanıyan tek ülkeyiz'

Emekli olarak çalışanların da normal çalışanlar gibi kıdem tazminatı alma hakkı var. Ancak bu haklardan çalışan emeklilerin birçoğunun haberi yok. Samanyolu Haber'e konuşan sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, geçmişe dönük dava açarak hak edilmiş kıdem tazminatının alınabileceğini söyledi.

Ali Tezel açıklamalarına şu şekilde devam etti, 'Emeklilere çalışma hakkı tanıyan tek ülkeyiz ve emekli olduktan sonra da hem emekli maaşını alıp hem de onlardan sosyal güvenlik destek primi adı altında prim alan da tek ülkeyiz. Emeklilerin de tıpkı diğer çalışanlar gibi kıdem tazminatı alma hakları var. Haklı bir sebeple yani işçinin ücreti zamanında ödenmiyorsa fazla mesai doğru hesaplanmıyorsa hakaret taciz varsa işi bırakma hakkı var burada emekli de tazminat alır.'



Emeklilerin de kıdem tazminatı alma hakkı var! | Samanyolu Haber

Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edenlerle normal çalışanlar arasında iş kanunu'na göre bir fark bulunmuyor. Dolayısıyla, kıdem, ihbar, yıllık izin gibi hakların aynısı emekli olduktan sonra çalışanlar için de geçerliliğini koruyor. 

Emekli olmasına rağmen hala çalışmaya devam ederken işveren tarafından işten çıkarılan ya da haklı bir nedenle istifa eden tüm işçiler kıdem tazminatı alabiliyor. Bir çok emekli geriye dönük tazminat hakkı olduğunu bilmiyor.


<< Önceki Haber 'Emeklilere o hakkı(!) tanıyan tek ülkeyiz' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER